En directe

Trotamundos

RÀDIO ESTEL

Barcelona conclou aquest dijous, amb un acte públic, l'any de la Capitalitat Europea del Voluntariat

Aquest dijous 4 de desembre, se celebra a Barcelona la cloenda de la ciutat com a Capital Europea del Voluntariat. Cal recordar que el 5…

3 desembre 2014

Redacció

Comparteix
Aquest dijous 4 de desembre, se celebra a Barcelona la cloenda de la ciutat com a Capital Europea del Voluntariat. Cal recordar que el 5 de desembre és el Dia Internacional del Voluntariat. Per celebrar-ho del tot, el dijous 4 i el divendres 5 de desembre, hi haurà un mapping a la façana de l'Ajuntament de Barcelona dedicat a homenatjar la figura del voluntari. Les projeccions seran a partir de les 20.00 h (dijous) i les 19.00 h (divendres), com també cada vint minuts fins a les 22:30 h.
Carles Agustí, portaveu de Barcelona Capital Europea del Voluntariat i comissariat de Participació i Associacionisme de l'Ajuntament de Barcelona, ha dit aquest dimecres a Ràdio Estel que “Barcelona s’ha convertit en la capital de les persones”. Agustí també ha parlat del voluntariat i de la seva importància en la Catalunya d'avui. També ha comentat tot el que ha implicat ser la Capital Europea del Voluntariat durant el 2014.  Segons Agustí, “la capitalitat catalana ens ha deixat projectes, congressos i actes que veuran la llum durant els pròxims mesos, però sobretot han estès i difós el missatge i els valors del voluntariat”
Recordem que la Unió Europea era la primera vegada que atorgava aquesta distinció a  una ciutat. Segons ha explicat Carles Agustí, Catalunya compta amb 6.000 associacions que vetllen per la solidaritat al nostre país. Ara mateix, un 17% de la població a casa nostra ha fet voluntariat, unes xifres molt elevades en comparació a nivell mundial. Al llarg de la cloenda es farà pública la designació de la ciutat que ostentarà el títol de Capital Europea del Voluntariat 2015, que estarà entre les ciutats de Lisboa, Basilea i Nàpols.
Es pot escoltar aquí tota l'entrevista a Carles Agustí (a partir del minut 25'00").

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció