En directe

Sense distància

SOCIETAT

"Barcelona i Catalunya s'obren aquests dies al món de l'aviació"

Òscar Oliver, director general del Centre d'Estudis del Transport per a la Mediterrània Occidental (CETMO) i exdirector comercial d'Aeroports de Catalunya, i Lluís Alegre, economista…

21 setembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Òscar Oliver, director general del Centre d'Estudis del Transport per a la Mediterrània Occidental (CETMO) i exdirector comercial d'Aeroports de Catalunya, i Lluís Alegre, economista i exconseller de Turisme, han compartit col·loqui aquest dijous en el programa El Mirador de l'actualitat. Oliver, com a principal organitzador del World Routes, el gran congrés mundial d'aviació civil i aeroports que es fa del 23 al 26 de setembre a Barcelona, ha destacat que "és el gran certamen anual de l'aviació comercial, cada any en una ciutat del món amb la idea de seure a negociar per crear nous vols, noves rutes aèries". En la mateixa línia, ha afegit que, amb aquestes jornades, "Barcelona i Catalunya s'obren al món de l'aviació civil els propers dies".
Després de destacar "la col·laboració de les principals institucions, començant pel govern català i l'Ajuntament de Barcelona", Òscar Oliver s'ha referit a l'última reacció popular després de l'operació policial per aturar el referèndum de l'1 d'octubre. "El més important és que tot el que va passar aquest dimecres van ser unes protestes pacífiques, en el marc d'un conflicte i un fet polític, situació que no impedeix que l'economia i la vida continuïn funcionant amb normalitat", ha explicat. En aquesta línia, ha aclarit que els participants estan entenent així el problema sobre el moment que viu Catalunya. Per la seva banda, Lluís Alegre ha dit que "el que han d'entendre des d'instàncies més enllà de l'Ebre és que cal crear un clima per tenir converses serioses" sobre el futur del país.
Barcelona torna a ser capital d’un esdeveniment internacional de gran rellevància: el World Routes, el gran congrés mundial d'aviació civil i aeroports, del 23 al 26 de setembre. S’esperen 3.00"0 delegats de 110 països, amb representacions de 300 companyies aèries, 700 aeroports, 130 autoritats de Turisme i 80 ponents. Òscar Oliver ha destacat que aquest gran congrés, el més important després del Mobile World Congress, "pot aportar molt al pes de Barcelona i Catalunya en el món de les rutes aèries, per exemple amb nous vols a Tòquio i Mèxic, fins ara inexistents". També ha aclarit que, després dels atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils i les aturades dels controls que han estat notícia aquest estiu al Prat, "els organitzadors van veure molt clar en tot moment que el congrés s'havia de fer igualment".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 21 de setembre.

Més actualitat

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023