En directe

La Missa de cada dia

CULTURA

Barcelona reunirà més de 4.000 nens cantaires d'arreu del món

Ràdio Estel regala entrades pel concert a la Sagrada Família el dissabte 14 de juliol El ​CongrésInternacional de Pueri Cantores ​(nens cantaires en llatí), ​organitzat…

27 juny 2018

Redacció

Comparteix

Ràdio Estel regala entrades pel concert a la Sagrada Família el dissabte 14 de juliol

El ​CongrésInternacional de Pueri Cantores ​(nens cantaires en llatí), ​organitzat aquestany a ​Barcelona ​per la ​Federació Catalana de Pueri Cantores​, tindrà lloc de​l’11 ​al ​15 de juliol​. Una celebració ​cultural mundial ​que reunirà ​4.000nens cantaires de més de 100 nacionalitats (Alemanya, Àustria, Bèlgica, Canadà,Catalunya, Espanya, França, Itàlia, Lituània, Polònia, Suècia i EUA), a més de45 capellans de tot el món i un bisbe del Canadà. Barcelona va acollir l’any1998 el Congrés i ara, 20 anys després, tornarà a ser la seu d’aquesta  42ª edició.

El ​CongrésInternacional de Pueri Cantores se celebra aproximadament cada dos anys adiferents ciutats del món des de 1947. La primera edició va tenir lloc a Parísi després ciutats com Roma (13 edicions), Londres (1976), Tokyo (1977), Maracaibo(1979), Salamanca (1991), Lyon (2002), Estocolm (2009), Washington (2013), Barcelona(1998 i 2018) o Rio de Janeiro (2017) han estat seu de diferents edicions. 

 Programa

 Durant cinc dies secelebraran ​concerts en diferents esglésies i ​actes a punts emblemàtics de la ciutat​.Dimecres 11 de juliol a les 19.30 h es farà l’acte inaugural a la Plaça del’Univers (Fira de Barcelona) amb un​ espectacle obert al públic de llum i aigua​a la ​Font Màgica​.  Dijous 12, duranttot el dia, s’hi duran a terme les misses de les nacions i la irradiació, sortidaa ciutats fora de Barcelona. Divendres 13 serà una jornada molt especial amb una oració per la pau a Montserrat (oberta al públic). El cap de setmana el puntneuràlgic del Congrés serà la ​SagradaFamília, on dissabte 14 tindrà lloc un concert i diumenge  15 se celebrarà la missa de clausura. Es pot consultar tot el programa

 El CongrésInternacional de Pueri Cantores és de caire intern per a les corals però l’acte inaugural a la FontMàgica i el programa de Montserrat són oberts al públic, així com les misses deles nacions i els concerts a diferents parròquies de la ciutat que tindran llocdurant dissabte al matí i tarda.

 El Congrés acullnens i joves que es reuneixen per cantar i portar així la pau al món peròpretén transmetre que tot i que les corals tenen funció litúrgica, formar part d’unad’elles també implica socialitzar i fer pedagogia musical. ​Treball en equip,reforçar els valors de la responsabilitat i descobrir les capacitats pròpies sónalguns dels beneficis de formar part d'una coral. Pretén potenciar també lacultura popular i el moviment coral català​.

Sobre els Pueri Cantores

 La tradició europeadels cors infantils durant la litúrgia va començar a reviure i prendre formes institucionals a principisdel segle XX. El papa Pius X, en el seu ​motu proprio Trale sollecitudini del 1903,dedicat a la renovació de la música eclesiàstica, es referia a aquesta tradicióen les paraules: “Si cal utilitzar veus soprano i contralto, han de ser, d'acordamb l'antiga Tradició de l'església, veus dels nois”.

 En resposta a lacrida del Papa, l'any 1907 es va establir a França una associació de petits cantants de la Creu deFusta (Les Petits Chanteurs a la Croix du Bois) i la seva tasca principal era cantardurant la litúrgia. Al juliol de 1944, l'arquebisbe de París, Emmanuel Cardinal Suhard, vaaprovar la fundació d'una organització internacional de Pueri Cantores.L'11 de novembre de 1944 ha estat considerada com la data de la fundació de laFederació Internacional de Pueri Cantores, ja que aquell dia, a l'església de Sant Estevede París es va celebrar el primer concert de 300 petits cantants dirigit perFr. F.Maillet.

 El primer Congrésinternacional de la Federació es va celebrar a París el 1947, i hi van  participar 90 corals europees.Després del Congrés, la Federació va obtenir l'aprovació de l'episcopat francès com "ElMoviment d'Acció Catòlica per al Cant de l'Església". Els següentscongressos van tenir lloc a Roma el 1949 i el 1951.

 El 1965, laSecretaria d'Estat de la Santa Seu va aprovar l'Estatut de Pueri Cantoresi la Federació va serreconeguda oficialment com a moviment de l'Església. Actualment, la Federacióde Pueri Cantores està formada per centenars de corals. La  seva tasca principal és el cant litúrgic, iels valors cristians constitueixen la base de la vida i la conducta delsmembres. La Federació està present de forma activa en 35 països, a tots elscontinents, incloent-hi en total prop de 40.000 joves i nens.  


Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció