En directe

La Caravana

Sense categoria

Bel Pozueta (EH Bildu) reconeix que la nova Llei de Memòria Democràtica no permet saltar-se la Llei d'Amnistia del 77, però dona un marge de dos anys perquè es facin passos endavant

Des de la Comissió de la Dignitat veuen la nova llei "simbòlica" i asseguren que "la reparació a les víctimes queda despullada"

4 juliol 2022

Redacció

Comparteix

Aquest dilluns, la nova llei de Memòria Democràtica rebrà la llum verda a la Comissió de Justícia. La norma tirarà endavant amb els vots del PNB, EH Bildu, PDeCAT o Mas País, però sense el suport d'Esquerra.

Bildu hi votarà a favor després que s'hagi acceptat una esmena que demana la creació d'una comissió tècnica que farà un estudi sobre la vulneració de drets humans. Aquesta comissió podrà estudiar fets fins al 31 de desembre de 1983, quan Felipe González ja era al govern.

Bel Pozuelta, diputada d'EH Bildu per Navarra

La diputada d'EH Bildu per Navarra, Bel Pozueta, reconeix en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' reconeix que la nova llei de Memòria Democràtica no permet saltar-se la Llei d'Amnistia del 77, però dona un marge de dos anys perquè es facin passos endavant abans de presentar iniciatives per modificar el Codi Penal. Pozueta ha exposat que "no és la llei que haguessin volgut" i que tot i que hi ha avenços, la reparació no queda ben coberta del tot.

Josep Cruanyes, advocat i coordinador de la Comissió de la Dignitat

Per altra banda, l'advocat i coordinador de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes, ha assegurat a Ràdio Estel que "és una llei simbòlica" i que "la reparació a les víctimes queda despullada". Cruanyes ha reiterat que "després de tants anys s'ha de fer una llei definitiva de reparació transicional".

Entrevistes a Bel Pozueta, diputada d'EH Bildu, i Josep Cruanyes, advocat i coordinador de la Comissió de la Dignitat

0:00 / 0:00

Més actualitat

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció