En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

Bel Pozueta (EH Bildu) reconeix que la nova Llei de Memòria Democràtica no permet saltar-se la Llei d'Amnistia del 77, però dona un marge de dos anys perquè es facin passos endavant

Des de la Comissió de la Dignitat veuen la nova llei "simbòlica" i asseguren que "la reparació a les víctimes queda despullada"

4 juliol 2022

Redacció

Comparteix

Aquest dilluns, la nova llei de Memòria Democràtica rebrà la llum verda a la Comissió de Justícia. La norma tirarà endavant amb els vots del PNB, EH Bildu, PDeCAT o Mas País, però sense el suport d'Esquerra.

Bildu hi votarà a favor després que s'hagi acceptat una esmena que demana la creació d'una comissió tècnica que farà un estudi sobre la vulneració de drets humans. Aquesta comissió podrà estudiar fets fins al 31 de desembre de 1983, quan Felipe González ja era al govern.

Bel Pozuelta, diputada d'EH Bildu per Navarra

La diputada d'EH Bildu per Navarra, Bel Pozueta, reconeix en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' reconeix que la nova llei de Memòria Democràtica no permet saltar-se la Llei d'Amnistia del 77, però dona un marge de dos anys perquè es facin passos endavant abans de presentar iniciatives per modificar el Codi Penal. Pozueta ha exposat que "no és la llei que haguessin volgut" i que tot i que hi ha avenços, la reparació no queda ben coberta del tot.

Josep Cruanyes, advocat i coordinador de la Comissió de la Dignitat

Per altra banda, l'advocat i coordinador de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes, ha assegurat a Ràdio Estel que "és una llei simbòlica" i que "la reparació a les víctimes queda despullada". Cruanyes ha reiterat que "després de tants anys s'ha de fer una llei definitiva de reparació transicional".

Entrevistes a Bel Pozueta, diputada d'EH Bildu, i Josep Cruanyes, advocat i coordinador de la Comissió de la Dignitat

0:00 / 0:00

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció