En directe

Camins

ESGLÉSIA CATALUNYA

Benedictines i cistercenques parlen de "vulneració dels drets"

Els monestirs benedictins i cistercencs femenins de Catalunya acaben de fer pública una declaració sobre la situació política que viu actualment la nostra societat. Les…

23 setembre 2017

Redacció

Comparteix
Els monestirs benedictins i cistercencs femenins de Catalunya acaben de fer pública una declaració sobre la situació política que viu actualment la nostra societat. Les religioses es posicionen contra el que defineixen com "l'ús de la força i la vulneració dels drets dels catalans" i a favor de les mobilitzacions. Consideren aquesta reacció del poble que defensa "els drets legítims de la llibertat d'expressió, de la democràcia i de l'autodeterminació perquè totes les veus del poble siguin escoltades". Com en el cas dels masculins de Montserrat i Poblet, és la primera vegada que les comunitats femenines monàstiques expressen de manera conjunta el seu posicionament per escrit. Signen la nota les benedictines de Sant Benet de Montserrat, Sant Pere de les Puel·les de Barcelona i Sant Daniel de Girona, així com les cistercenques de Santa Maria de Vallbona, a Vallabona de les Monges, i de Valldonzella, a Barcelona.

Declaració conjunta dels monestirs benedictins i cistercencs femenins catalans
Davant la situació tan greu del nostre poble, les abadesses i priores dels monestirs femenins catalans de Sant Pere de les Puel·les, Sant Daniel de Girona, Sant Benet de Montserrat, Santa Maria de Vallbona de les Monges i Santa Maria de Valldonzella, com a deixebles de Jesucrist i compromeses amb el nostre poble:

-Expressem el nostre rebuig a l’ús de la força i a la vulneració dels drets del govern i del poble català. 

-Donem suport a totes les persones que defensen els drets legítims de la llibertat d’expressió, de la democràcia i de l’autodeterminació perquè totes les veus del poble català puguin ser escoltades.

-Preguem per tot el que estem vivint, amb el desig que prevalgui la serenitat, el respecte i la pau.

Esperança Atarés, Maria Assumpció Pifarré, Maria del Mar Albajar, Anna Maria Camprubí, Núria Illa.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció