En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Benedictines i cistercenques parlen de "vulneració dels drets"

Els monestirs benedictins i cistercencs femenins de Catalunya acaben de fer pública una declaració sobre la situació política que viu actualment la nostra societat. Les…

23 setembre 2017

Redacció

Comparteix
Els monestirs benedictins i cistercencs femenins de Catalunya acaben de fer pública una declaració sobre la situació política que viu actualment la nostra societat. Les religioses es posicionen contra el que defineixen com "l'ús de la força i la vulneració dels drets dels catalans" i a favor de les mobilitzacions. Consideren aquesta reacció del poble que defensa "els drets legítims de la llibertat d'expressió, de la democràcia i de l'autodeterminació perquè totes les veus del poble siguin escoltades". Com en el cas dels masculins de Montserrat i Poblet, és la primera vegada que les comunitats femenines monàstiques expressen de manera conjunta el seu posicionament per escrit. Signen la nota les benedictines de Sant Benet de Montserrat, Sant Pere de les Puel·les de Barcelona i Sant Daniel de Girona, així com les cistercenques de Santa Maria de Vallbona, a Vallabona de les Monges, i de Valldonzella, a Barcelona.

Declaració conjunta dels monestirs benedictins i cistercencs femenins catalans
Davant la situació tan greu del nostre poble, les abadesses i priores dels monestirs femenins catalans de Sant Pere de les Puel·les, Sant Daniel de Girona, Sant Benet de Montserrat, Santa Maria de Vallbona de les Monges i Santa Maria de Valldonzella, com a deixebles de Jesucrist i compromeses amb el nostre poble:

-Expressem el nostre rebuig a l’ús de la força i a la vulneració dels drets del govern i del poble català. 

-Donem suport a totes les persones que defensen els drets legítims de la llibertat d’expressió, de la democràcia i de l’autodeterminació perquè totes les veus del poble català puguin ser escoltades.

-Preguem per tot el que estem vivint, amb el desig que prevalgui la serenitat, el respecte i la pau.

Esperança Atarés, Maria Assumpció Pifarré, Maria del Mar Albajar, Anna Maria Camprubí, Núria Illa.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció