En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Benedictines i cistercenques parlen de "vulneració dels drets"

Els monestirs benedictins i cistercencs femenins de Catalunya acaben de fer pública una declaració sobre la situació política que viu actualment la nostra societat. Les…

23 setembre 2017

Redacció

Comparteix
Els monestirs benedictins i cistercencs femenins de Catalunya acaben de fer pública una declaració sobre la situació política que viu actualment la nostra societat. Les religioses es posicionen contra el que defineixen com "l'ús de la força i la vulneració dels drets dels catalans" i a favor de les mobilitzacions. Consideren aquesta reacció del poble que defensa "els drets legítims de la llibertat d'expressió, de la democràcia i de l'autodeterminació perquè totes les veus del poble siguin escoltades". Com en el cas dels masculins de Montserrat i Poblet, és la primera vegada que les comunitats femenines monàstiques expressen de manera conjunta el seu posicionament per escrit. Signen la nota les benedictines de Sant Benet de Montserrat, Sant Pere de les Puel·les de Barcelona i Sant Daniel de Girona, així com les cistercenques de Santa Maria de Vallbona, a Vallabona de les Monges, i de Valldonzella, a Barcelona.

Declaració conjunta dels monestirs benedictins i cistercencs femenins catalans
Davant la situació tan greu del nostre poble, les abadesses i priores dels monestirs femenins catalans de Sant Pere de les Puel·les, Sant Daniel de Girona, Sant Benet de Montserrat, Santa Maria de Vallbona de les Monges i Santa Maria de Valldonzella, com a deixebles de Jesucrist i compromeses amb el nostre poble:

-Expressem el nostre rebuig a l’ús de la força i a la vulneració dels drets del govern i del poble català. 

-Donem suport a totes les persones que defensen els drets legítims de la llibertat d’expressió, de la democràcia i de l’autodeterminació perquè totes les veus del poble català puguin ser escoltades.

-Preguem per tot el que estem vivint, amb el desig que prevalgui la serenitat, el respecte i la pau.

Esperança Atarés, Maria Assumpció Pifarré, Maria del Mar Albajar, Anna Maria Camprubí, Núria Illa.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció