En directe

La Caravana

ESGLÉSIA CATALUNYA

Benedictines i cistercenques parlen de "vulneració dels drets"

Els monestirs benedictins i cistercencs femenins de Catalunya acaben de fer pública una declaració sobre la situació política que viu actualment la nostra societat. Les…

23 setembre 2017

Redacció

Comparteix
Els monestirs benedictins i cistercencs femenins de Catalunya acaben de fer pública una declaració sobre la situació política que viu actualment la nostra societat. Les religioses es posicionen contra el que defineixen com "l'ús de la força i la vulneració dels drets dels catalans" i a favor de les mobilitzacions. Consideren aquesta reacció del poble que defensa "els drets legítims de la llibertat d'expressió, de la democràcia i de l'autodeterminació perquè totes les veus del poble siguin escoltades". Com en el cas dels masculins de Montserrat i Poblet, és la primera vegada que les comunitats femenines monàstiques expressen de manera conjunta el seu posicionament per escrit. Signen la nota les benedictines de Sant Benet de Montserrat, Sant Pere de les Puel·les de Barcelona i Sant Daniel de Girona, així com les cistercenques de Santa Maria de Vallbona, a Vallabona de les Monges, i de Valldonzella, a Barcelona.

Declaració conjunta dels monestirs benedictins i cistercencs femenins catalans
Davant la situació tan greu del nostre poble, les abadesses i priores dels monestirs femenins catalans de Sant Pere de les Puel·les, Sant Daniel de Girona, Sant Benet de Montserrat, Santa Maria de Vallbona de les Monges i Santa Maria de Valldonzella, com a deixebles de Jesucrist i compromeses amb el nostre poble:

-Expressem el nostre rebuig a l’ús de la força i a la vulneració dels drets del govern i del poble català. 

-Donem suport a totes les persones que defensen els drets legítims de la llibertat d’expressió, de la democràcia i de l’autodeterminació perquè totes les veus del poble català puguin ser escoltades.

-Preguem per tot el que estem vivint, amb el desig que prevalgui la serenitat, el respecte i la pau.

Esperança Atarés, Maria Assumpció Pifarré, Maria del Mar Albajar, Anna Maria Camprubí, Núria Illa.

Més actualitat

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció