En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

Benet XVI viatja a Alemanya per acompanyar el seu germà malalt

Benet XVI ha viatjat a Alemanya per visitar el seu germà malalt. Ha arribat aquest dijous al matí concretament a Ratisbona per ser a prop…

18 juny 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
Benet XVI ha viatjat a Alemanya per visitar el seu germà malalt. Ha arribat aquest dijous al matí concretament a Ratisbona per ser a prop del seu germà Georg Ratzinger. Acompanyen el Papa emèrit el secretari Georg Gaenswein, el vicecomandant del Cos de Gendarmeria del Vaticà i un petit grup de treballadors de la salut i col·laboradors. El germà gran de Joseph Ratzinger, amb 96 anys, està malalt. Segons ha informat el director de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, Matteo Bruni, Benet XVI passarà "el temps que sigui necessari" a Ratisbona.
Els dos germans Ratzinger, separats per tres anys d'edat, van ser ordenats sacerdots el mateix dia, el 29 de juny de 1951, a la Catedral de Freising. Les circumstàncies de la vida els han portat en diferents direccions. Per exemple, Georg és un brillant músic, mentre que Joseph ha destacat com a teòleg i professor. El vincle entre tots dos, però, sempre s'ha mantingut ferm. Una bona mostra d’això són les nombroses visites que Georg Ratzinger va fer al entre els anys 2005 a 2013, durant el pontificat del seu germà, i fins i tot després de la seva renúncia. Benet XVI, quan la ciutat de Castel Gandolfo va voler oferir la ciutadania honorífica al seu germà, va explicar que, des del naixement, Georg havia estat sempre per a ell "no només un company, sinó també un guia fiable que ha representat un punt d'orientació i referència amb la claredat i determinació de les seves decisions".

Important document de la Santa Seu sobre ecologia integral
D'altra banda, el Vaticà acaba de publicar un important document sobre ecologia integral en què recorda que “la salvaguarda de la Creació és responsabilitat de tots”. Oferir una orientació a les accions dels catòlics, però també a altres persones interessades, i animar tots els cristians a una sana relació amb la Creació són els objectius d’aquest nou escrit interdicasterial, titulat "En camí per a la cura de la casa comuna". S’ha difós coincidint amb el cinquè aniversari de l'Encíclica Laudato si, signada pel Papa Francesc el 24 de maig de 2015 i publicada el 18 de juny del mateix any, ara fa tots just cinc anys també.

El text ha estat redactat per la "Taula Interdicasterial de la Santa Seu sobre l'Ecologia Integral", creada el 2015 per analitzar com promoure i implementar aquesta prioritat tan transversal. En formen part les institucions vinculades a la Santa Seu més compromeses en aquest àmbit, així com algunes conferències episcopals i diverses organitzacions catòliques. Encara que va ser redactat abans de la pandèmia del Covid-19, el document destaca el missatge principal de l'encíclica de Francesc, en el sentit que tot està connectat i que no hi ha crisis separades, sinó una única i complexa crisi socioambiental que requereix una veritable conversió ecològica.
L’escrit comença amb la crida a la necessitat d'una conversió ecològica, a un canvi de mentalitat que porti a la cura de la vida i la creació, al diàleg amb l'altre ia la presa de consciència de la profunda connexió entre els problemes del món. Entre els grans reptes marcats, destaquen tutelar la vida i promoure la família, buscar una nova centralitat de l’escola i la universitat, potenciar el diàleg ecumènic i interreligiós, tutelar el dret a l’alimentació i aigua, promoure l’economia circular, donar prioritat a les finances que apuntin a la primacia del bé comú, la rellevància de la societat civil, la lluita contra la corrupció, el dret a la salut i la importància de la qüestió del clima.

Continua la campanya de la Secció de Migrants i Refugiats

S’acaba de fer públic, a més, el segon vídeo de la campanya de comunicació de la Secció de Migrants i Refugiats del Dicasteri per a la Promoció del Desenvolupament Humà Integral. Inclou les paraules del Papa amb motiu de la Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat que se celebrarà el proper 27 de setembre, amb el lema "Com Jesucrist, obligats a fugir. Acollir, protegir, promoure i integrar els desplaçats interns". "Aquest any, he volgut dedicar la Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat a la pastoral des deplaçats interns. He triat com a títol del meu missatge 'Com Jesucrist, obligats a fugir', posant en el centre de la meva reflexió l’experiència de Jesús nen, desplaçat i refugiat al costat dels seus pares", diu el pontífex. Igualment recorda que "les pors i els prejudicis, que són molts, ens fan mantenir les distàncies amb els altres i sovint ens impedeixen fer-nos propers a Jesucrist i servir-lo amb amor". El pontífex presenta la situació dels desplaçats interns com "un drama sovint invisible” que, a més, s’ha agreujat per la crisi mundial causada per la pandèmia del Covid-19.
Es publica el llibre 'Canviem!', amb aportacions de Francesc
Finalment destaquem que el Sant Pare assegura que “s’arriba a Déu a través del coneixement d’un mateix i vivint per als altres". Són paraules del bisbe de Roma recollides en el llibre ‘Canviem!’, editat per Solferino, en què fa una reflexió sobre l’experiència de la fe cristiana que porta escoltar el Senyor quan hi ha capacitat d’alliberar-se cadascú de les pròpies seguretats humanes. El volum, amb un prefaci d’Antonio Spadaro, director de la revista La Civiltà Cattolica, recull l’experiència fonamental de l’actual Papa des de la seva vivència d’anys a l’Argentina. Els impulsors de l’edició d’aquest llibre subratllen la importància del missatge del Sant Pare per entendre la seva trajectòria de discerniment i visió de l’Església i del món.
Es pot escoltar AQUÍ (minut 22') l'última edició de DIARI DEL PAPA

Més actualitat

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció