En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"Bernardo Montoya no ha tingut un tractament adequat a la presó"

La violència masclista és un problema social molt important en la nostra societat. En el programa "A Primera Hora", aquest dijous, no s'ha volgut passar…

20 desembre 2018

Comparteix
La violència masclista és un problema social molt important en la nostra societat. En el programa "A Primera Hora", aquest dijous, no s'ha volgut passar per alt l'assassinat de Laura Luelmo, professora de 26 anys, l'autòpsia de la qual ha revelat que va morir d'un cop molt fort al cap després de ser segrestada durant dos dies. L'autor material dels fets, Bernardo Montoya, va confessar dimecres a la Guàrdia Civil que havia estat ell el responsable de la mort de la jove a El Campillo (Huelva). No és el primer cop que passa un fet delictiu d'aquestes característiques a l'estat espanyol, i per aprofundir en el cas, hem parlat amb en Daniel Limones, president del Col·legi de Criminòlegs de Catalunya, que ha assegurat que "l'autor del crim no ha tingut el tractament adequat a la presó durant els anys que ha estat empresonat". 
Sobre el debat que s'obre cada vegada que hi ha un crim d'aquest tipus, Limones ha destacat que "Espanya, és un dels països amb la taxa més baixa de delictes greus, i que en cap cas la presó permanent revisable és una solució, ja que es tracta d'una cadena perpetua, i no soluciona els casos d'homicidis". El criminòleg ha volgut deixar clar que "legislar en calent tampoc és una solució per aquesta mena de delictes", i ha explicat que "les funcions d'un especialista en crims són fer un seguiment a les persones, que han comès infraccions greus a les presons, i que a Espanya a hores d'ara no hi ha criminòlegs que treballin dintre dels centres penitenciaris per seguir de prop a aquestes persones".

Els especialistes en crims són una peça indispensable per assessorar Institucions Penitenciàries sobre quins són els tractaments més recomanables que han de seguir els individus que compleixen condemna per assassinat, violació, o agressió sexual. És per això que seria molt positiu que les garjoles espanyoles tinguessin un professional en casos greus a tots els seus centres.
Escolteu el programa d'avui AQUÍ 

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció