En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

“Bethekey”, o lluitar contra l’odi a les xarxes

Lesxarxes socials s’han convertit els darrers anys en un terreny ple demanifestacions d’odi, on molta gent aprofita l’anonimat per atemptar contra ladignitat d’individus i col·lectius.…

13 abril 2018

Macià Grau

Comparteix

Lesxarxes socials s’han convertit els darrers anys en un terreny ple demanifestacions d’odi, on molta gent aprofita l’anonimat per atemptar contra ladignitat d’individus i col·lectius. L’odi sexual, racial, o ideològic són nomésuna mostra de tot el que ens podem trobar diàriament en aquestes plataformes,on gairebé sempre l’agressor queda impune. No obstant, també són cada vegadamés els que rebutgen aquest odi i utilitzen les xarxes per fer-hi front, ambdiverses iniciatives solidàries.  

L’últimad’aquestes iniciatives és una campanya per combatre l’odi contra els musulmansdins i fora de les xarxes socials, que han dut a terme un grup d’alumnes de laFacultat de Comunicació Blanquerna, amb el suport de l’Observatori Blanquerna.La campanya té el nom de Bethekey«sigues la clau»,  i consisteix a animartots els usuaris de les xarxes perquè ensenyin les seves claus de casa que,simbòlicament, representen les claus contra l’extremisme.

La iniciativa vasorgir de la mà de set joves estudiants, que a partir dels atemptats del 17d’agost passat van començar a observar actituds intolerants cap a la comunitatde l’islam al barri del Raval, i van decidir actuar per resoldre el problema:“Veiem la situació amb gran preocupació i per això pensem que és el moment decanviar i fer sentir les nostres veus”. La campanya està present tant a Instagramcom a Facebook i Twitter (#BeTheKey).

El 14 de maig, un dia clau

El 14 de maigserà una data clau en aquesta campanya, ja que els alumnes la presentaran alscarrers del Raval, on demanaran la participació dels ciutadans perquècontribueixin a eliminar la islamofòbia. D’altra banda, aquest mateix dia, alplató de la Facultat Blanquerna es reuniran joves de diferents confessions iconviccions i explicaran quina creuen que és la clau per canviar el discursislamòfob.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció