En directe

El Matí a Ràdio Estel

ACCIÓ SOCIAL

“Bethekey”, o lluitar contra l’odi a les xarxes

Lesxarxes socials s’han convertit els darrers anys en un terreny ple demanifestacions d’odi, on molta gent aprofita l’anonimat per atemptar contra ladignitat d’individus i col·lectius.…

13 abril 2018

Macià Grau

Comparteix

Lesxarxes socials s’han convertit els darrers anys en un terreny ple demanifestacions d’odi, on molta gent aprofita l’anonimat per atemptar contra ladignitat d’individus i col·lectius. L’odi sexual, racial, o ideològic són nomésuna mostra de tot el que ens podem trobar diàriament en aquestes plataformes,on gairebé sempre l’agressor queda impune. No obstant, també són cada vegadamés els que rebutgen aquest odi i utilitzen les xarxes per fer-hi front, ambdiverses iniciatives solidàries.  

L’últimad’aquestes iniciatives és una campanya per combatre l’odi contra els musulmansdins i fora de les xarxes socials, que han dut a terme un grup d’alumnes de laFacultat de Comunicació Blanquerna, amb el suport de l’Observatori Blanquerna.La campanya té el nom de Bethekey«sigues la clau»,  i consisteix a animartots els usuaris de les xarxes perquè ensenyin les seves claus de casa que,simbòlicament, representen les claus contra l’extremisme.

La iniciativa vasorgir de la mà de set joves estudiants, que a partir dels atemptats del 17d’agost passat van començar a observar actituds intolerants cap a la comunitatde l’islam al barri del Raval, i van decidir actuar per resoldre el problema:“Veiem la situació amb gran preocupació i per això pensem que és el moment decanviar i fer sentir les nostres veus”. La campanya està present tant a Instagramcom a Facebook i Twitter (#BeTheKey).

El 14 de maig, un dia clau

El 14 de maigserà una data clau en aquesta campanya, ja que els alumnes la presentaran alscarrers del Raval, on demanaran la participació dels ciutadans perquècontribueixin a eliminar la islamofòbia. D’altra banda, aquest mateix dia, alplató de la Facultat Blanquerna es reuniran joves de diferents confessions iconviccions i explicaran quina creuen que és la clau per canviar el discursislamòfob.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció