En directe

Trotamundos

ACCIÓ SOCIAL

“Bethekey”, o lluitar contra l’odi a les xarxes

Lesxarxes socials s’han convertit els darrers anys en un terreny ple demanifestacions d’odi, on molta gent aprofita l’anonimat per atemptar contra ladignitat d’individus i col·lectius.…

13 abril 2018

Macià Grau

Comparteix

Lesxarxes socials s’han convertit els darrers anys en un terreny ple demanifestacions d’odi, on molta gent aprofita l’anonimat per atemptar contra ladignitat d’individus i col·lectius. L’odi sexual, racial, o ideològic són nomésuna mostra de tot el que ens podem trobar diàriament en aquestes plataformes,on gairebé sempre l’agressor queda impune. No obstant, també són cada vegadamés els que rebutgen aquest odi i utilitzen les xarxes per fer-hi front, ambdiverses iniciatives solidàries.  

L’últimad’aquestes iniciatives és una campanya per combatre l’odi contra els musulmansdins i fora de les xarxes socials, que han dut a terme un grup d’alumnes de laFacultat de Comunicació Blanquerna, amb el suport de l’Observatori Blanquerna.La campanya té el nom de Bethekey«sigues la clau»,  i consisteix a animartots els usuaris de les xarxes perquè ensenyin les seves claus de casa que,simbòlicament, representen les claus contra l’extremisme.

La iniciativa vasorgir de la mà de set joves estudiants, que a partir dels atemptats del 17d’agost passat van començar a observar actituds intolerants cap a la comunitatde l’islam al barri del Raval, i van decidir actuar per resoldre el problema:“Veiem la situació amb gran preocupació i per això pensem que és el moment decanviar i fer sentir les nostres veus”. La campanya està present tant a Instagramcom a Facebook i Twitter (#BeTheKey).

El 14 de maig, un dia clau

El 14 de maigserà una data clau en aquesta campanya, ja que els alumnes la presentaran alscarrers del Raval, on demanaran la participació dels ciutadans perquècontribueixin a eliminar la islamofòbia. D’altra banda, aquest mateix dia, alplató de la Facultat Blanquerna es reuniran joves de diferents confessions iconviccions i explicaran quina creuen que és la clau per canviar el discursislamòfob.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció