En directe

El Matí a Ràdio Estel

ACTUALITAT

Bill Haley serà el referent per aquest dimecres

William John Clifton "Bill" Haley nascut un 6 de juliol de 1925, va ser un dels primers músics de rock and roll dels Estats Units.…

5 juliol 2017

David García

Comparteix
William John Clifton "Bill" Haley nascut un 6 de juliol de 1925, va ser un dels primers músics de rock and roll dels Estats Units. Per a moltes persones ell va ser el primer a popularitzar aquest estil musical a principis de la dècada de 1950 amb el seu grup Bill Haley & His Comets (nom inspirat pel Cometa Halley) i per milion de hits que van vendre milions de discs com, "Rock Around the Clock", "See You Later Alligator", i "Shake Rattle and Roll". Ell va vendre uns 100 milions de discos a tot el món. Bill Haley va néixer a Highland Park (Michigan) amb el nom de William John Clifton Haley. Durant la Gran Depressió econòmica la seva família es traslladà a Boothwyn, Pennsilvània.Haley va dir que quan ell va fer una guitarra de mentida de cartró, els seus pares li'n van comprar una d'autèntica.Bill va obtenir el seu primer treball professional als 13 anys. Bill Haley and the Comets actuant, 1974. L'any 1953 Haley va adaptar al rock and Roll la cançó de Sunny Dae and His nights (1952) titulada "Rock Around the Clock". No es va enregistrar en disc fins al 12 d'abril de 1954. Al principi no va tenir gaire èxit. Quan aquesta cançó aparegué en els títols d'inici de la pel·lícula de 1955 La jungla de les pissarres protagonitzada per Glenn Ford, arriba a ser la primera de la llista del Billboard durant 8 setmanes. Amb això a Haley els mitjans de comunicació li varen donar el títol de "Father of Rock and Roll," i va ser seguit pels adolescents. Ell mateix va admetre el seu alcoholisme però va morir per un tumor cerebral.Haley, pòstumamament, va ser inclòs al Rock and Roll Hall of Fame el 1987.Té una estrella al Hollywood Walk of Fame.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció