En directe

Fabricació pròpia

PAPA FRANCESC

Bisbes catòlics i confessions cristianes d'Europa animen a viure amb responsabilitat el Dia per la Cura de la Creació

«Temps per a la Creació. Resem junts per apreciar i cuidar el do de la Creació». Aquest és el lema i l'exhortació adreçada a tots…

30 agost 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
«Temps per a la Creació. Resem junts per apreciar i cuidar el do de la Creació». Aquest és el lema i l'exhortació adreçada a tots els cristians europeus, davant la celebració de la Jornada Mundial de Pregària per la Cura de la Creació, que se celebra aquest dijous, com cada 1 de setembre. Amb aquest motiu, s'ha publicat una declaració conjunta del Consell de les Conferències Episcopals d'Europa (CCEE), de la Conferència de les Esglésies Europees (KEK) i de la Xarxa Cristiana Europea per al Medi Ambient (ECEN). Aquests tres organismes plantegen pregària i responsabilitat compartida pel bé de la família humana, amb especial atenció als necessitats.
L'escrit destaca que «el respecte, l'apreciació i la contemplació de la Creació són una preocupació comuna de les Esglésies cristianes». La declaració recorda, partint de l'Evangeli, que «la responsabilitat pel medi ambient no es pot separar de la responsabilitat pels altres éssers humans: cap al nostre proïsme, cap als pobres o els oblidats, tot això amb un veritable esperit de solidaritat i d'amor». En la mateixa línia, subratlla que «respectar la Creació no vol dir només protegir i salvaguardar la terra, l'aigua i altres components del món natural», sinó que «també consisteix a expressar respecte pels éssers humans que comparteixen aquests dons i tenen la responsabilitat dels mateixos». El document posa en relleu que, «al costat de tots els cristians, és bàsic un esforç amb alegria per ser testimonis de Jesucrist, ja que Déu ha creat totes les coses, al cel ia la terra».
La declaració de les Esglésies cristianes d'Europa assegura, en definitiva que cal «afrontar desafiaments urgents en termes de degradació del medi ambient i de canvi climàtic». I recorda que, «animats per les paraules de la carta encíclica del Papa Francesc, Laudato si», tots estem cridats a «reconèixer la nostra responsabilitat compartida». El Sant Pare, precisament des de l'esperit del seu document mediambiental, va instituir la celebració, a partir de l'any passat, d'aquesta Jornada per la Salvaguarda i la Cura de la Creació, per a la qual es va fixar la data de l'1 de setembre.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció