En directe

Fabricació Pròpia

ESGLÉSIA ESPANYA

Blázquez, hores abans d'obrir la Plenària de l'Episcopat espanyol, diu que "el mal i la violència no guanyaran mai"

L'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola celebra la seva reunió número 106 entre aquest dilluns, dia 16, i el  divendres 20 de novembre. L'arquebisbe…

15 novembre 2015

Redacció

Comparteix
L'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola celebra la seva reunió número 106 entre aquest dilluns, dia 16, i el  divendres 20 de novembre. L'arquebisbe de Valladolid i president de l’organisme, Ricardo Blázquez, obrirà l'Assemblea el mateix dilluns a les 11.00 del matí, amb un discurs d’obertura en què hi haurà referències als atemptats d'aquest divendres a París. Precisament unes hores abans de l'inici de la Plenària, el mateix cardenal Blázquez ha enviat un missatge de condol a l'arquebisbe de París, André Vingt-Trois. en què expressa, "en nom dels bisbes de la Conferència Episcopal Espanyola, dolor i proximitat al pastor de la diòcesi i a l'estimat poble de París, especialment a les víctimes i als seus familiars". En la mateixa línia, el president de l'Episcopat espanyol trasllada a l'Església parisenca "pregària davant el Senyor, Déu de la Vida i de la Pau". També reitera "la repulsa més absoluta d'aquests execrables atemptats terroristes", alhora que afirma, "amb la confiança que neix de la fe i de la fermesa en els valors autèntics de la persona humana, que el mal i la violència no guanyaran mai". Finalment, i en nom "dels catòlics espanyols", Blázquez fa seu el mal i el dolor de l'Església francesa: "La fe i l'amor compartit és la nostra comuna esperança".

Després del discurs inaugural del president de la Conferència Episcopal, intervindrà davant l'assemblea el nunci apostòlic del Papa Francesc a Espanya i Andorra, Renzo Fratini. En aquesta plenària de novembre, els bisbes espanyols estudiaran els esborranys de diferents documents sobre els quals s'està treballant actualment. Un és "Jesucrist, salvador de l'home i esperança del món", redactat per la Comissió Episcopal de Doctrina de la Fe, que presideix Adolfo González Montes. També treballaran a partir de l'informe sobre la situació del clergat, realitzat per la Comissió Episcopal del Clergat, que presideix Jesús Catalá.

Un altre document important que la Conferència Episcopal analitzarà la setmana vinent és el Pla Pastoral per al període 2016-2020. Presentarà l'esborrany Joan Josep Omella, president de la Comissió de Pastoral Social i arquebisbe electe de Barcelona.

D’altra banda, i entre altres qüestions, l'ordre del dia inclou el diàleg sobre la reforma dels processos de nul•litat matrimonial a la llum del "Motu Proprio" del papa Francesc. L’episcopat espanyol, a més, estudiarà la petició d'adhesió de la Conferència a la sol•licitud de declaració de Santa Bonifàcia Rodríguez de Castro com a patrona de la Dona Treballadora i la reobertura de la Causa de Beatificació de religiosa Maria de Jesús d'Ágreda. Està prevista també l'aprovació del nou reglament de la revista Ecclesia.
I com és habitual en la Plenària de novembre, s'estudiaran els balanços i liquidació pressupostària de l'any anterior, en aquest cas el 2014, els criteris de constitució i distribució del Fons Comú Interdiocesà per al 2016 i els pressupostos de la mateixa Conferència Episcopal i dels organismes que en depenen. A més, els bisbes tractaran diversos assumptes de seguiment, es repassaran les activitats de les diferents Comissions Episcopals i es procedirà a l'aprovació de diferents associacions d’àmbit espanyol. Intervindrà en la Plenària el nou rector del Pontifici Col•legi Espanyol a Roma, el sacerdot José San José Prisco.

Més actualitat

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció