En directe

El rosari

PROGRAMES

"Bolsonaro és un polític escollit que no estava en cap partit"

Els partits polítics d'extrema dreta han aconseguit aquests últims anys representació a les institucions de molts governs del món i especialment d'Europa i també a Llatinoamericà. Jair…

3 gener 2019

Comparteix

Els partits polítics d'extrema dreta han aconseguit aquests últims anys representació a les institucions de molts governs del món i especialment d'Europa i també a Llatinoamericà. Jair Bolsonaro, acaba de ser investit com a president del Brasil per als quatre anys vinents, després d'unes eleccions legislatives que es van decidir en segona volta. Al programa de Ràdio Estel A Primera Hora, hem parlat amb Eduardo Pascual, doctor en ciències polítiques i expert en extrema dreta.

"Bolsonaro ha basat el seu discurs en cinc problemes bàsics que pateix el Brasil: la Seguretat Nacional, la Pobresa, el Medi Ambient,(especialment a l'Amazones), anul·lant tots els drets del col·lectiu LGBT (Col·lectiu de Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals), i al costat de tot això, suprimint totes les polítiques de gènere i de drets de les dones mal tractades, es pot afegir, el problema de la corrupció, ja que al Brasil, n'hi ha hagut molta en els darrers i últims anys".

Per a Pascual "El populisme de dretes és present a molts països d'Europa, com França, Àustria, Dinamarca, Suècia o França, tot i que als Estats Units amb Trump com a president, no és una excepció, ja que va ser el primer a felicitar al nou mandatari brasiler". D'altra banda el doctor en ciències polítiques ha volgut destacar "que les polítiques de gènere i de la violència contra les dones causen por i estupor a molta gent, i valors com la família o la unitat familiar, estan per sobre de tot segons els partits d'extrema dreta".

Per acabar, s'ha de recordar que a Espanya, el partit d'extrema dreta Vox ,ha aconseguit tenir veu pròpia a la Junta d'Andalusia amb dotze diputats.

Torna a escoltar el programa AQUÍ


Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció