En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"La visió de la brutícia és molt diferent en funció d'on vius"

Ho assegura Marta Murrià, cap de l'àrea de convivència i seguretat urbana de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona

27 abril 2023

Redacció

Comparteix

Marta Murrià, cap de l'àrea de convivència i seguretat urbana de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), assegura que "la visió de la brutícia és molt diferent en funció d'on vius".

Ho ha dit arran de l'enquesta que ha publicat l'IERMB sobre les relacions veïnals i la convivència a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que revela que els conflictes veïnals a l'AMB han augmentat des del 2020. L'estudi diu que el soroll i la brutícia són els principals focus de problemes entre veïns.

Brutícia als carrers de Barcelona

Una imatge de brutícia als carrers de Ciutat Vella de Barcelona.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', Marta Murrià ha lamentat que el soroll aparegui cada any a l'enquesta com un dels principals problemes. L'informe de l'IERMB també revela que les discriminacions a l'AMB el 2022 s'han doblat respecte fa tres anys. De fet, 3 de cada 10 ciutadans ha assegurat haver-ne patit algun episodi d'aquests durant l'any passat. Principalment, són discriminacions cap a les dones per ser dones, un fet que, segons Murrià, mostra "que encara hi ha molta feina per fer".

3 de cada 10 ciutadans assegura haver patit algun episodi de discriminació durant l'any passat

Marta Murrià, però, ha insistit que "tot i que en aquesta onada hem vist un increment de la proporció de persones que han patit conflictes de convivència respecte fa tres anys, les dades del 2020 s'han de posar en context pandèmic on l'ús dels espais públics era molt menor".

Entrevista a Marta Murrià, cap de l'àrea de convivència i seguretat urbana de l'IERMB

0:00 / 0:00

Més actualitat

Santi Rodríguez: “El PSC, a part de tenir la presidència del Parlament, hauria de tenir alguna cosa més” 

El secretari general del Partit Popular de Catalunya diu que totes aquelles persones de Ciutadans que deixin el partit i vulguin sumar-se al projecte del PP “tenen la porta oberta”

2 juny 2023

Redacció

Carlos Carrizosa: "Ciutadans torna a ser Catalunya i Catalunya ha de tornar a ser el centre del partit"

Carlos Carrizosa

Segons el líder del partit al Parlament, Ciutadans estudia si mantenir l’executiva nacional i la seu del partit a Madrid

1 juny 2023

Redacció

Joan Carles Gallego: "L’esquerra no ha de dispersar el vot a les eleccions generals" 

El diputat d’En Comú Podem diu que s’integraran dins de la coalició Sumar, però que a la marca electoral definitiva hi apareixerà la identitat dels comuns a Catalunya

31 maig 2023

Redacció