En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

"Cadascú en el seu exercici té la responsabilitat de garantir la seguretat”

El malestar per les restriccions pel Covid, sumat al negacionisme i, en alguns casos, a convocatòries d'extrema dreta, s'estén. Divendres passat van ser Barcelona, Burgos…

3 novembre 2020

Comparteix
El malestar per les restriccions pel Covid, sumat al negacionisme i, en alguns casos, a convocatòries d'extrema dreta, s'estén. Divendres passat van ser Barcelona, Burgos i Santander, i aquest cap de setmana hi ha hagut protestes amb aldarulls a Madrid, Màlaga, Logronyo, Bilbao i, de nou, Santander. Avui al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, n’hem parlat amb Albert Batlle, tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona.
Sabíem que hi havia una manifestació que podria acabar en situacions violentes, però a vegades la realitat supera a la prevenció”, ha dit Albert Batlle a Ràdio Estel preguntat pels recents aldarulls a Barcelona. En aquest sentit, ha assegurat que “el dispositiu dels caps dels Mossos va ser correcte, però es va sobrepassar”. Ha afegit que “a partir d'aquí hem de fer revisió, tant la condemna dels vàndals, com també agrair els manifestants més pacífics”. Per això ha dit que “cadascú en el seu exercici té la responsabilitat de garantir la seguretat”.
A més, el tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona, ha afirmat a Ràdio Estel que “la feina del servei d'informació és conèixer la tipologia però sobretot reconèixer les ganes de fer mal sigui la ideologia que sigui”. Sobre els aldarulls d’aquest cap de setmana, Batlle ha dit que “hi va haver molts pillatges de delinqüents comuns, com es va veure a les imatges” i que “el perfil violent és el mateix, però hi ha una clara voluntat de fer destrosses”.
Pel que fa al fet que s’hagi produït aquest tipus de manifestació en diversos punts de l’Estat espanyol, Albert Batlle ha respost que “hi ha un efecte mimètic en el sentit que creixin manifestacions a tot l'Estat, però s'han fet de manera organitzada”.
En altre moment de l’entrevista, el tinent d'alcalde de Barcelona, ha explicat que “hi ha gent que se salta les indicacions del govern però és una minoria. La majoria fa cas del toc de queda a la nit i la circulació de persones dins d'aquest horari és residual”, ha conclòs Albert Batlle.
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció