En directe

Fabricació pròpia

RÀDIO ESTEL

"Cadascú en el seu exercici té la responsabilitat de garantir la seguretat”

El malestar per les restriccions pel Covid, sumat al negacionisme i, en alguns casos, a convocatòries d'extrema dreta, s'estén. Divendres passat van ser Barcelona, Burgos…

3 novembre 2020

Comparteix
El malestar per les restriccions pel Covid, sumat al negacionisme i, en alguns casos, a convocatòries d'extrema dreta, s'estén. Divendres passat van ser Barcelona, Burgos i Santander, i aquest cap de setmana hi ha hagut protestes amb aldarulls a Madrid, Màlaga, Logronyo, Bilbao i, de nou, Santander. Avui al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, n’hem parlat amb Albert Batlle, tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona.
Sabíem que hi havia una manifestació que podria acabar en situacions violentes, però a vegades la realitat supera a la prevenció”, ha dit Albert Batlle a Ràdio Estel preguntat pels recents aldarulls a Barcelona. En aquest sentit, ha assegurat que “el dispositiu dels caps dels Mossos va ser correcte, però es va sobrepassar”. Ha afegit que “a partir d'aquí hem de fer revisió, tant la condemna dels vàndals, com també agrair els manifestants més pacífics”. Per això ha dit que “cadascú en el seu exercici té la responsabilitat de garantir la seguretat”.
A més, el tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona, ha afirmat a Ràdio Estel que “la feina del servei d'informació és conèixer la tipologia però sobretot reconèixer les ganes de fer mal sigui la ideologia que sigui”. Sobre els aldarulls d’aquest cap de setmana, Batlle ha dit que “hi va haver molts pillatges de delinqüents comuns, com es va veure a les imatges” i que “el perfil violent és el mateix, però hi ha una clara voluntat de fer destrosses”.
Pel que fa al fet que s’hagi produït aquest tipus de manifestació en diversos punts de l’Estat espanyol, Albert Batlle ha respost que “hi ha un efecte mimètic en el sentit que creixin manifestacions a tot l'Estat, però s'han fet de manera organitzada”.
En altre moment de l’entrevista, el tinent d'alcalde de Barcelona, ha explicat que “hi ha gent que se salta les indicacions del govern però és una minoria. La majoria fa cas del toc de queda a la nit i la circulació de persones dins d'aquest horari és residual”, ha conclòs Albert Batlle.
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció