En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

"Cadascú en el seu exercici té la responsabilitat de garantir la seguretat”

El malestar per les restriccions pel Covid, sumat al negacionisme i, en alguns casos, a convocatòries d'extrema dreta, s'estén. Divendres passat van ser Barcelona, Burgos…

3 novembre 2020

Comparteix
El malestar per les restriccions pel Covid, sumat al negacionisme i, en alguns casos, a convocatòries d'extrema dreta, s'estén. Divendres passat van ser Barcelona, Burgos i Santander, i aquest cap de setmana hi ha hagut protestes amb aldarulls a Madrid, Màlaga, Logronyo, Bilbao i, de nou, Santander. Avui al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, n’hem parlat amb Albert Batlle, tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona.
Sabíem que hi havia una manifestació que podria acabar en situacions violentes, però a vegades la realitat supera a la prevenció”, ha dit Albert Batlle a Ràdio Estel preguntat pels recents aldarulls a Barcelona. En aquest sentit, ha assegurat que “el dispositiu dels caps dels Mossos va ser correcte, però es va sobrepassar”. Ha afegit que “a partir d'aquí hem de fer revisió, tant la condemna dels vàndals, com també agrair els manifestants més pacífics”. Per això ha dit que “cadascú en el seu exercici té la responsabilitat de garantir la seguretat”.
A més, el tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona, ha afirmat a Ràdio Estel que “la feina del servei d'informació és conèixer la tipologia però sobretot reconèixer les ganes de fer mal sigui la ideologia que sigui”. Sobre els aldarulls d’aquest cap de setmana, Batlle ha dit que “hi va haver molts pillatges de delinqüents comuns, com es va veure a les imatges” i que “el perfil violent és el mateix, però hi ha una clara voluntat de fer destrosses”.
Pel que fa al fet que s’hagi produït aquest tipus de manifestació en diversos punts de l’Estat espanyol, Albert Batlle ha respost que “hi ha un efecte mimètic en el sentit que creixin manifestacions a tot l'Estat, però s'han fet de manera organitzada”.
En altre moment de l’entrevista, el tinent d'alcalde de Barcelona, ha explicat que “hi ha gent que se salta les indicacions del govern però és una minoria. La majoria fa cas del toc de queda a la nit i la circulació de persones dins d'aquest horari és residual”, ha conclòs Albert Batlle.
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció