En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"Cal continuar amb la distància social i el rentat de mans"

El metge internista de l'Hospital Sant Pau de Barcelona Josep Maria Guardiola i l'economista Josep Lluís Masriera han analitzat aquest divendres, des del programa El…

21 maig 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El metge internista de l'Hospital Sant Pau de Barcelona Josep Maria Guardiola i l'economista Josep Lluís Masriera han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació epidemiològica a Catalunya, on es relaxen les mesures restrictives des de dilluns 24 de maig. Guardiola ha destacat que "els números han baixat força als hospitals, on hi havia en la pitjor època 500 pacients Covid, en el cas de Sant Pau, i aquest dijous n'hi havia només 6". Al costat d'això, ha aclarit que "existeix el perill que ens relaxem massa, cosa que podria portar conseqüències nefastes". Igualment el metge internista ha recordat que "això és nou, cosa que fa difícil frenar les diversions i altres costums". Per la seva banda, Masriera s'ha mostrat "il·lusionat i esperançat, perquè es veu la llum al final del túnel, motiu pel qual hem d'agrair a metges i sanitaris en general el seu esforç i la seva feina". Ha admès que "la situació ha estat molt complicada en la pandèmia, a nivell de restauració, d'hotels i de turisme en general". L'economista ha recordat també que "és important haver pres les mesures de reobertura de comerços, bars i centres esportius, així com més llibertat en altres espais, entre ells centres religiosos, però el que és fonamental és que les persones siguin responsables, amb les distàncies, l'ús de la mascareta i la higiene de mans".
En un altre moment, Josep Lluís Masriera ha assegurat que la realitat de la crisi "encara té temps de recorregut, amb els ERTOs i la problemàtica de treballadors que potser no recuperaran el seu lloc, pel fet que ser en llocs que havien tancat". L'economista ha avisat que "encara no hem patit el més fort de la crisi econòmica". Dit això, ha lamentat que, "a la zona costanera de la Península Ibèrica, tenim una dependència total del turisme", i ha demanat al nou govern de Pere Aragonès "un esforç per recuperar l'economia productiva i la transició cap a un nou model". Josep Maria Guardiola ha explicat que "la immunitat de grup és una barrera que es posa al virus perquè no pugui saltar d'un cos a un altre, i això s'acostuma a donar quan el 80 per cent de la població està immunitzada, ja que el virus no té el suport necessari per expandir-se". De tota manera, ha comentat que, "a més de la immunització, hem de continuar amb les eines de la distància social i el rentat de mans". El metge internista ha subratllat la importància "d'anar molt a poc a poc per no caure en errors d'altres moments".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 21 de maig

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció