En directe

La Missa de cada dia

PAPA FRANCESC

"Cal deixar les riqueses i el poder que abusa dels febles"

El Papa ha recordat aquest diumenge que l'Advent "és un temps de conversió" mentre ens preparem per rebre el Déu que ve a nosaltres. Durant…

4 desembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha recordat aquest diumenge que l'Advent "és un temps de conversió" mentre ens preparem per rebre el Déu que ve a nosaltres. Durant l'Àngelus a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, Francesc ha reflexionat sobre el fragment de l'evangeli del segon diumenge d'aquest temps previ al Nadal, en què Joan Baptista crida: "Convertiu-vos, que el Regne del cel és a prop!". El Sant Pare ha comentat que certament aquest Regne de Déu es troba més enllà de la vida eterna, però ha aclarit que "aquesta preciosa notícia que Jesús ens porta, i que Joan avança, és que no hem d'esperar-lo en el futur, sinó que s'ha aproximat, i d'alguna manera és ja present, perquè podem experimentar ja des d'ara la seva potència espiritual".

El pontífex ha explicat que "Déu ve per establir la seva presència a la nostra vida de cada dia" i que, "allà on és rebut amb fe i humilitat, germina l'amor, l'alegria i la pau". També ha assegurat que "la condició per entrar i ser part d'aquest regne és fer un canvi en la nostra vida i, per tant, convertir-nos". Com a síntesi del seu missatge, el Papa ha recordat que la transformació personal o conversió passa per "deixar els camins còmodes dels ídols d'aquest món, l'èxit de qualsevol manera, el poder aprofitant-se dels més febles, la set de riqueses i el plaer a qualsevol preu". Com a alternativa positiva, ha situat "l'obertura al camí del Senyor que ve, que no treu la nostra llibertat, sinó que ens dóna la veritable felicitat perquè ens allibera de l'egoisme, del pecat, de la corrupció i de totes les actituds que són pròpies del dimoni".

Audiència a un nombrós grup d'empresaris

Aquesta reflexió del bisbe de Roma arribava l'endemà d'una audiència als empresaris participants en una trobada promoguda per l'associació Time Life. Dissabte a la Sala Clementina del Vaticà, el Papa va animar el nombrós grup a "continuar amb el treball iniciat en aquest Fòrum i a buscar vies més creatives per transformar les institucions i les estructures econòmiques, de manera que sapiguem respondre a les necessitats d'avui i estiguem al servei de la persona humana, especialment de tots els marginats i exclosos". En el seu discurs, el Sant Pare va elogiar el treball fet en les sessions d'aquests dies, amb el lema "El repte del segle XXI: crear un nou pacte social". Francesc va destacar que "el que és molt important, ha dit, és que ara es requereix no pas un nou acord social en abstracte, sinó idees concretes i una acció eficaç que anirà a favor de tots i començarà a respondre a les urgents qüestions dels nostres dies".

Després d'agrair als empresaris la seva feina "per promoure la centralitat i la dignitat de la persona humana dins les institucions i els models econòmics", el Sant Pare va fixar la seva l'atenció sobre el problema dels pobres i els refugiats, que moltes vegades són oblidats per la societat. "Quan ignorem el crit de moltíssims germans i germanes nostres, en molts indrets del món, no només neguem els seus drets i els valors que han rebut de Déu, sinó que també rebutgem la seva saviesa i els impedim oferir al món els seus talents, les seves tradicions i la seva cultura", va dir. Finalment Francesc va recordar que "aquests comportaments incrementen el patiment dels pobres i dels marginats, i nosaltres mateixos ens fem més pobres, no només materialment, sinó moralment i espiritualment".

Nou missatge ecumènic

Finalment destaquem que el Papa expressa en un telegrama la seva alegria, com també la seva adhesió espiritual, davant l'acte de lliurament del Premi Sant Nicolau que la Facultat de Teologia de Puglia lliurarà aquest dilluns, a Bari, al patriarca Bartomeu de Constantinoble. Francesc qualifica el guardó de "reconeixement significatiu" i "signe de gratitud" cap a la figura del líder ortodsox. En aquest missatge, adreçat a l'arquebisbe de Bari, Francesco Cacucci, el pontífex recorda la figura de Sant Nicolau de Bari, del qual se celebra la memòria litúrgica tot just aquest dimarts, i el defineix com un "pastor estimat a Orient i Occident". En aquesta línia, expressa el seu desig "que arribi aviat la plena unitat dels cristians".

Finalment Francesc comenta que, amb aquest premi al patriarca Bartomeu, "la Facultat de Teologia de Puglia i tota l'Església local testimonien la fidelitat a la seva vocació de ser pont entre els cristians orientals i occidentals". El patriarca de Constantinobla, de visita a aquesta diòcesi del sud d'Itàlia des de dijous, també ha rebut aquests dies el Doctorat Honoris Causa per la Facultat d'Arqueologia.

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció