En directe

La taula de l'Evangeli

RELIGIÓ

Sense categoria

"Cal que les escoles fomentin el coneixement de totes les religions"

Míriam Díez, directora de l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, alerta a Ràdio Estel que els cristians, també els evangèlics i els ortodoxos, són la comunitat amb més persecucions

5 juny 2024

Comparteix

La directora de l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, Míriam Díez, remarca "l'evidència i la necessitat que les escoles fomentin el coneixement de totes les religions", sense excepcions. En una entrevista a 'La Caravana' de Ràdio Estel, creu que el coneixement "no ha de ser antídot", sinó que ajudarà i protegirà la societat.

Dos nens en una classe.

Díez també remarca la importància de no ser un dels quaranta-set països on hi ha caigut una caiguda espectacular dels drets fonamentals. Amb tot, alerta que els cristians, també els evangèlics i els ortodoxos, són la comunitat amb més persecucions.

De fet, en alguns països recorda que, fins i tot, no poden circular pel carrer. A més, recorda que la destrucció de patrimoni religiós i cultural és un atac directe a la llibertat religiosa com ho és també el fet de "no poder parlar de les nostres conviccions i les nostres conviccions. Tampoc ningú t'ha d'obligar a creure", recorda.

"Des de Catalunya s'ha fet molt bona feina pel que fa al tracte de les religions"

La feina de Catalunya respecte a la diversitat religiosa

La directora de l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura també ha volgut fer palès que a Catalunya s'ha fet "molt bona feina" des de la Direcció General d'Afers Religiosos i el Consell Audiovisual de Catalunya perquè els mitjans "sàpiguen tractar les religions i quines són les bones pràctiques".

Congrés sobre llibertat religiosa a Barcelona

Justament avui, arrenca a Barcelona el Congrés Internacional sobre llibertat religiosa i de consciència que organitza la Universitat Ramon Llull, que té com a objectiu estudiar i analitzar la situació de la llibertat religiosa a Catalunya.

Al congrés s'hi presentaran bones pràctiques locals, regionals o internacionals en gestió de la diversitat religiosa i promoció de la llibertat religiosa i de consciència. També s'analitzaran els estàndards internacionals de valoració de l'exercici del dret a la llibertat religiosa i de consciència i de prevenció de les seves vulneracions. Els experts i responsables d'entitats internacionals debatran sobre la situació internacional al voltant de la llibertat religiosa.

Entrevista a Míriam Díez, directora de l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció