En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

“Cal mantenir l’humor, la idea que ens en sortirem i tot anirà bé”

La manera de superar la situació general i les personals de confinament ha estat aquest dijous un dels temes tractats en el programa A Primera…

26 març 2020

Redacció

Comparteix

La manera de superar la situació general i les personals de confinament ha estat aquest dijous un dels temes tractats en el programa A Primera Hora de Ràdio Estel. Anna Rallo, especialista en educació emocional i formadora de l’equip SEER, ha subratllat que “hem de donar la informació adaptada a l’edat del nen perquè comprengui la situació”. En aquesta línia, ha puntualitzat que “als nens no els podem dir coses que no sabem, i ara pot ser un bon moment per buscar informació tots plegats com un exercici familiar”.

Tot i això, l'educadora emocional ha explicat que “la millor eina per als més petits som nosaltres mateixos, resoldre els seus dubtes, estar oberts a la conversa i a informar-los". Rallo ha comentat igualment que "hi ha eines per Internet que ens hi poden ajudar molt, com ara la campanya El Mussol i el Coronavirus”, un conte creat a iniciativa personal de tres investigadors de l'IRTA-CReSA, el Centre de Recerca en Sanitat Animal de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. En el cas dels adolescents, l'experta ha apuntat que “hem d'intentar mantenir rutines i un compliment d’horaris i coses a fer”. I pel que fa a la convivència durant el confinament, ha dit que “aquesta realitat és una bona oportunitat per fer creixer, a la familia, els vincles i la confiança”.

A més, també hem comptat amb el psicòleg i lingüista Esteve Pujol, que ha explicat que usar les noves tecnologies per estar junts i en familia sempre va bé. Igualment ha parlat de les millors eines per a la gent gran, de les quals ha destacat que el millor és “no deixar l’exercici mental aquests dies, perquè manté la nostra font d’energia que és el cervell”. Sigui com sigui, com ha dit el psicòleg a Ràdio Estel, “cal mantenir l’humor, la idea que ens en sortirem i tot anirà bé”.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció