En directe

El Matí a Ràdio Estel

ACCIÓ SOCIAL

“Cal mantenir l’humor, la idea que ens en sortirem i tot anirà bé”

La manera de superar la situació general i les personals de confinament ha estat aquest dijous un dels temes tractats en el programa A Primera…

26 març 2020

Redacció

Comparteix

La manera de superar la situació general i les personals de confinament ha estat aquest dijous un dels temes tractats en el programa A Primera Hora de Ràdio Estel. Anna Rallo, especialista en educació emocional i formadora de l’equip SEER, ha subratllat que “hem de donar la informació adaptada a l’edat del nen perquè comprengui la situació”. En aquesta línia, ha puntualitzat que “als nens no els podem dir coses que no sabem, i ara pot ser un bon moment per buscar informació tots plegats com un exercici familiar”.

Tot i això, l'educadora emocional ha explicat que “la millor eina per als més petits som nosaltres mateixos, resoldre els seus dubtes, estar oberts a la conversa i a informar-los". Rallo ha comentat igualment que "hi ha eines per Internet que ens hi poden ajudar molt, com ara la campanya El Mussol i el Coronavirus”, un conte creat a iniciativa personal de tres investigadors de l'IRTA-CReSA, el Centre de Recerca en Sanitat Animal de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. En el cas dels adolescents, l'experta ha apuntat que “hem d'intentar mantenir rutines i un compliment d’horaris i coses a fer”. I pel que fa a la convivència durant el confinament, ha dit que “aquesta realitat és una bona oportunitat per fer creixer, a la familia, els vincles i la confiança”.

A més, també hem comptat amb el psicòleg i lingüista Esteve Pujol, que ha explicat que usar les noves tecnologies per estar junts i en familia sempre va bé. Igualment ha parlat de les millors eines per a la gent gran, de les quals ha destacat que el millor és “no deixar l’exercici mental aquests dies, perquè manté la nostra font d’energia que és el cervell”. Sigui com sigui, com ha dit el psicòleg a Ràdio Estel, “cal mantenir l’humor, la idea que ens en sortirem i tot anirà bé”.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció