En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"Cal saber la situació dels sense llar i estudiar cas per cas"

Rafael Vilalta, col·laborador del Consell Municipal de Benestar Social de l'Ajuntament de Barcelona i un dels protagonistes del reportatge sobre els sense llar emès pel…

6 juny 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Rafael Vilalta, col·laborador del Consell Municipal de Benestar Social de l'Ajuntament de Barcelona i un dels protagonistes del reportatge sobre els sense llar emès pel programa '30 minuts' de TV3; Mohamed Said, president de l'Associació Amics de Palestina a Barcelona, i Georgina Pujol, coautora del programa de TV3 guanyador del primer Premi Memorial Bisbe Joan Carrera, han compartit preocupació pels sense llar aquest dijous en el programa El Mirador de l'actualitat. Sobre les últimes experiències de contacte amb els qui dormen i viuen al carrer, i des de l'experiència d'haver viscut 15 anys al carrer, Vilalta ha assegurat que "el recompte, en ell mateix, no serveix per a res, perquè és com el pastor que va cap un cop l'any a la muntanya per comptar ovelles". En aquesta línia, ha afegit que, "cal saber la situació de cada persona i estudiar cas per cas". També ha comentat que "es pregunta quina situació ha portat cadascú al carrer, què necessitaria".
Mohamed Said ha destacat que "estem vivint des de fa temps una situació molt lamentable als carrers de les grans ciutats". Ha dit que "els voluntaris tenen un gran valor, però l'habitatge és una qüesió política, dels governs municipals i autonòmics". El dirigent palestí ha explicat també que "estan fallant moltes coses a la societat". Georgina Pujol ha lamentat que "el problema és bàsicament el preu del lloguer i l'accés de l'habitatge, perquè manca habitatge públic". Sobre el reportatge de 30 Minuts Fora de tot, els sense llar, ha comentat que viu tota  aquesta dura realitat "amb molta preocupació" i que "aquest reportatge va sorgir arran de llegir l'experiència de Finlàndia i a partir de la constatació que cada vegada hi ha més persones vivint al carrer, un augment que ve per la manca d'habitatge públic, perquè les administracions no s'han ocupat del lloguer social".
En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat el cens de persones sense llar, una acció de contacte amb les persones que dormen al carrer, La nit del 5 al 6 de juny, un grup de persones han tornat a sortir pels carrers de Barcelona a enquestar les persones que dormen al ras. S’ha fet en una sola nit amb el suport de 600 persones voluntàries. Han detectat més de 800 persones dormint al ras, de les quals mé de 300 han contestat el qüestionari. L'objectiu del #CensSenseLlar és conèixer de primera mà què necessiten i quin grau de vulnerabilitat pateixen les persones que dormen al carrer per poder definir polítiques i dissenyar recursos eficaços. S'organitza poc després del recompte impulsat per la Xarxa d’Atenxió a Persones Sense Llar que servirà per dimensionar el sensellarisme a la ciutat.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 6 de juny.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció