En directe

Estel Migdia

ACTUALITAT

El Cardenal Joan Josep Omella explica: "Cal un diàleg silent, més profund, d'empatia envers els sentiments de l'altre"

El Cardenal Joan Josep Omella diu en una entrevista a Ràdio Estel que el canvi a la taula de diàleg ha de ser de cor, no només estructural.

13 setembre 2021

Redacció

Comparteix

En el dia de l'estrena de la nova programació de Ràdio Estel, totalment renovada i amb continguts generalistes que no obliden l'esperit cristià, el Cardenal Joan Josep Omella ha fet front a les preguntes de Pol Marsà a 'El Matí a Ràdio Estel' sobre l'actualitat política.

Un dels temes més candents ha estat la taula de diàleg entre el Govern català i l'espanyol, per la qual cal, segons l'arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal, una millor predisposició per superar les diferències. “Com deia el papa Francesc hem de reconciliar-nos amb la història i amb nosaltres mateixos, perquè tenim moltes ferides mal assumides”. “De vegades no escoltem prou i convertim el diàleg en una mena de monòleg”, ha afegit.

Respecte a la renúncia del bisbe de Solsona, Xavier Novell, el Cardenal Omella ha fet una crida a respectar la seva intimitat: “Ell sap per què ha renunciat i ens ho dirà quan sigui el moment”. A més, s'ha mostrat contrari al xou mediàtic que la decisió de Novell ha generat: “A les televisions i les ràdios es fan programes molt poc respectuosos amb la intimitat de les persones -ha manifestat-, programes que es basen en el morbo però que malauradament tenen audiència, quan els que l'haurien de tenir són els que es basen en la formació i la informació recta i objectiva”.

Més actualitat

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció