En directe

X Trobada mundial de les famílies

VATICÀ

Camí del Sínode de la Família 2014

S´acaba de presentar al Vaticà el document preparatori de la III Assemblea General Extraordinària del Sínode dels Bisbes amb el tema Els desafiaments pastorals sobre…

6 novembre 2013

ACI

Comparteix

S´acaba de presentar al Vaticà el document preparatori de la III Assemblea General Extraordinària del Sínode dels Bisbes amb el tema Els desafiaments pastorals sobre la família en el context de l´evangelització, que tindrà lloc a Roma del 5 al 19 d´octubre de 2014.

Mons. Lorenzo Baldisseri, secretari general del Sínode dels Bisbes, ha explicat que la temàtica d´aquesta assemblea s´insereix en una ruta de treball en dues etapes: ´´El Sínode del 2014 i recollir testimonis i propostes dels bisbes per anunciar i viure l´Evangeli amb credibilitat per a la família; la segona és l´assemblea general ordinària, prevista per al 2015, per donar les línies operatives per a la pastoral de la persona humana i de la família.´´

També ha assenyalat que la institució sinodal ha de ser ´´un instrument real i efectiu de comunió a través del qual s´expressi i es faci la col·legialitat desitjada al Concili Vaticà II´´.

Sobre el caràcter extraordinari del Sínode, Mons. Baldisseri ha dit que ´´és evident que la crisi social i espiritual del món actual afecta la vida familiar i crea una veritable urgència pastoral que justifica la convocatòria d´una assemblea general extraordinària´´.

De la seva banda, el cardenal Péter Erdo, relator general de la III Assemblea General Extraordinària del Sínode dels Bisbes, ha assenyalat que en el document preparatori ´´la família apreix com una realitat que prové de la voluntat del Creador. No és una simple invenció de la societat humana, ni encara menys de qualsevol poder purament humà, sinó més aviat una realitat natural. El document uneix estretament la problemàtica de la família amb la del matrimoni´´.

El purpurat ha repassat les qüestions tractades en el text, des de la preparació per al matrimoni i l´evangelització dels cònjuges i de les seves famílies, pasant per les unions de fet sense reconeixement religiós o civil fins a la situació dels divorciats catòlics que s´han tornat a casar o a les unions entre persones del mateix sexe, tenint en compte els procediments de nul·litat matrimonial.

Tot i això, ha assegurat que el qüestionari enviat a les conferències episcopals d´arreu del món ´´se situa en un context més elevat: més enllà dels problemes existents obre l´horitzó cap al reconeixement del fet que la família és un veritable do del Creador a la humanitat´´.

Finalment, l´arquebisbe Bruno Forte, secretari especial de l'assemblea, ha recordat que l´enfocament per abordar els reptes de la vida familiar és el que el beat Joan XXIII anotava en el seu diari poc abans de l´obertura del Concili Vaticà II: ´´Mirar-ho tot a la llum del ministeri pastoral, és a dir: ànimes per salvar i reconstruir.´´

I ha afegit: ´´No es tracta de debatre afers de doctrina. La invitació que se'n deriva per a tota l´Església és escoltar els problemes i expectatives que viuen avui tantes famílies, mostrar-se propers a elles i oferir-los de forma creïble la misericòrdia de Déu i la bellesa de la resposta a la seva crida.´´

Per llegir el document preparatori, cliqueu aquí.


Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció