En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

Camil Ros: "Si els partits polítics es posen les piles i deixen de banda la calculadora electoral, tindrem pressupostos aviat"

El secretari general d'UGT a Catalunya ha insistit a Ràdio Estel que el govern espanyol hauria d'establir un control de preus

12 desembre 2022

Redacció

Comparteix

L'acord pels pressupostos catalans podria tancar-se abans de Nadal. Les converses entre el govern amb Junts per Catalunya, Comuns i PSC avancen i des del Palau de la Generalitat s'han mostrat optimistes que es pugui fer aviat. Des del programa 'El Matí a Ràdio Estel', el secretari general d'UGT a Catalunya, Camil Ros, ha exigit als partits polítics que deixin de banda la calculadora electoral i es posin les piles per arribar a un acord de pressupostos com més aviat millor. "L'element electoral és el que ha fet que encara no s'hagin aprovat els comptes perquè la política està més marcada per la confrontació que pels acords", ha assenyalat Ros.

D'altra banda, el secretari d'UGT a Catalunya, ha apuntat que ja fa més d'un any que des del sindicat exigeixen que cal un control de preus, especialment en aquelles matèries que són més essencials. Ros ha insistit en el fet que és important que hi hagi un control de preus mentre duri la crisi energètica o la guerra. "Si es controlen els preus, empreses del sector de l'energia, carburants o d'alguns productes alimentaris tindrien els mateixos beneficis que anys anteriors. No obliguem empreses a anar a pèrdues, sinó que no guanyin tant o que no s'aprofitin de la situació de crisi que estem vivim", ha afegit Ros.

"És important que hi hagi un control de preus mentre duri la crisi energètica o la guerra"

Sobre les polítiques d'ocupació, el secretari general del sindicat UGT ha tret pit de la reforma laboral que va entrar en vigor a finals del mes de març i ha remarcat que ha ajudat que no hi hagués més acomiadaments. "El gran repte per l'any que ve és que les patronals han d'entendre que si apugen els preus dels seus productes, però no els salaris, al final els treballadors no podran comprar el seu gènere".

Entrevista a Camil Ros, secretari general d'UGT Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

ACTUALITAT

SOCIETAT

La UGT de Catalunya assenyala que s’han de pujar els salaris si es vol garantir el sistema de pensions

Sobre la derogació de la reforma laboral, Camil Ros, secretari general del sindicat, ha exposat a Ràdio Estel que s’ha d’aprovar i, aleshores, el govern espanyol haurà de decidir si es posa al costat de la gent o de la patronal.

3 novembre 2021