En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

Campuzano sobre el cas Sallent: "Drets Socials fa coses per combatre el bullying. No podem traslladar tota la responsabilitat als centres educatius"

El conseller de Drets Socials ha explicat a Ràdio Estel que cal apostar més en els clubs socials, centres de dia i oferir més suport als familiars amb persones amb problemes de salut mental

2 març 2023

Redacció

Comparteix
Carles Campuzano

Carles Campuzano assegura que “el departament fa coses per combatre el bullying”. En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, el conseller de Drets Socials també considera que “no es pot traslladar tota la responsabilitat als centres educatius”. A més, també ha afegit que la salut mental és una de les assignatures pendents, ja que una part molt rellevant s’ha situat exclusivament en l’àmbit sanitari i també s’hauria de traslladar al comunitari. En aquest sentit, Campuzano ha conclòs que cal apostar més pels clubs socials, centres de dia i més suport als familiars de persones amb problemes de salut mental. 

Reduir les llistes d’espera

Segons ha pogut saber RÀDIO ESTEL, de les més de 50.000 sol·licituds de prestacions de dependència presentades el 2019 només s’havien resolt positivament un 2,6% del total, que són poc més de 1.000. Així ho conclou un informe de la Sindicatura de Comptes que s’encarrega de fiscalitzar la gestió econòmica del sector públic. Preguntat per aquesta qüestió, Campuzano ha explicat que l’any 2022 es van resoldre el 97% de les valoracions de les persones que van sol·licitar entrar en el sistema de la dependència. “Es va passar d’una llista d’espera de més de 400 dies a 292 i l’objectiu d’aquest 2023 serà reduir-lo a la meitat”, ha indicat el conseller, que ha afegit que, per escurçar aquesta llista, cal reduir tràmits i procediments i invertir en digital.

D’altra banda, el conseller també ha especificat que, en les quatre últimes dècades, el principal problema que han tingut i continuen tenint les famílies és l’habitatge. “Quan una part molt substancial de la renda garantida, per no dir tota, serveix per pagar el lloguer d’un pis, especialment a les grans ciutats i àrees metropolitanes, aquesta transferència alleugereix el problema però no et treu de la pobresa”, ha argumentat Campuzano. El conseller ha afegit que no pot entendre com el PSC, que es va comprometre amb el govern a no presentar esmenes ni donar suport a cap altra esmena que vingui d’un altre grup parlamentari, es plantegi incomplir acords.

Mira o escolta l'entrevista en el format que més t'agradi:

Entrevista Carles Campuzano, conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

SALUT MENTAL

L'ús de les xarxes afecta la salut mental dels adolescents, però és inviable que no utilitzin el mòbil fins als 16 anys

Joves amb mòbils

Teresa Llorens, coordinadora de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, analitza l'enquesta sobre salut mental que han elaborat

24 febrer 2023

Redacció