En directe

La Caravana

SOCIETAT

"Els campaments d'acollida són molt deficients, hi ha paràmetres que no es compleixen"

David Melián, director del Secretariat de Migracions de la Diòcesi de Canàries, denuncia que hi ha certa preocupació, ja que l'estructura no està preparada per rebre un volum tan gran de migrants

13 octubre 2023

Redacció

Comparteix
Migrantes arribats a les illes Canàries, l'estiu de 2023
Migrantes arribats a les illes Canàries, l'estiu de 2023 | EFE | Adriel Pedromo

David Melián, director del Secretariat de Migracions de la Diòcesi de Canàries, ha denunciat que hi ha certa preocupació per l'arribada de migrants, sobretot, ha assegurat, perquè "els campaments d'acollida són deficients. "L'estructura física és dèbil i no apte per les altes temperatures", ha criticat en una entrevista al programa 'La Caravana' de Ràdio Estel després d'estar vivint l'última crisi migratòria al territori espanyol.

Les migracions massives a Canàries

Només ahir van arribar més de 800 migrants a les illes Canàries en més d'una desena de pasteres. Es tracta de la xifra més alta del que portem de setmana a l'arxipièlag canari, que ascendeix a 1.100 persones si mirem els últims set dies.

El director del secretariat ha dit també que l'estructura no està preparada per acollir un volum tan gran de persones. "La situació és complicada, però hi ha molta feina per fer, molt marge de millora, ja que hi ha paràmetres que no es compleixen", ha sentenciat. Melián ha lamentat que no hi ha material suficient i que els llits, per exemple, són lliteres plegables.

"No hi ha material suficient i els llits, per exemple, són lliteres plegables"

"L'Església ofereix suport humà i integral"

La Diòcesi de Canàries treballa, juntament amb altres diòcesis, per oferir suport i acollida dels migrants que arriben al territori. L'Església ofereix ajut de caràcter humà i integral a través de l'acompanyament psicològic, els tràmits burocràtics i l'entrega de vestimenta i menjar a tots aquells que arriben amb pasteres. "El més important és la dignitat de la persona, per això oferim un caràcter integral i posem a disposició tots els nostres esforços", ha assegurat.

Sobre l'arribada massiva de migrants a Canàries, Melián ha detallat que els ciutadans canaris són molt solidaris i, per tant, la societat ha estat a l'altura de les circumstàncies. Ara bé, també lamenta que molts d'ells han aprofitat els fets per estendre notícies falses, cosa que, assegura, és "molt perillosa".

No hi ha rivalitat entre creences

Pel que fa a la convivència amb diferents religions, més enllà de la catòlica, el director ha explicat que a la parròquia s'imparteixen classes i, per tant, no és cap obstacle per ningú nouvingut. "Hem resat tots junts. No existeix cap rivalitat ni contradicció entre una religió i l'altra". Assegura que sempre impera el respecte entre una creença i l'altra.

Melián ha valorat el tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIES) com innecesari, perquèri perquè genera "un patiment sense sentit". Explica que a Canàries, el CIE ronda les 60 places, una xifra "ínfima" si es compara amb el nombre d'arribades.

Entrevista a David Melián, director del Secretariat de Migracions de la Diòcesi de Canàries

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció