En directe

Laudes

SOCIETAT

"Els campaments d'acollida són molt deficients, hi ha paràmetres que no es compleixen"

David Melián, director del Secretariat de Migracions de la Diòcesi de Canàries, denuncia que hi ha certa preocupació, ja que l'estructura no està preparada per rebre un volum tan gran de migrants

13 octubre 2023

Redacció

Comparteix
Migrantes arribats a les illes Canàries, l'estiu de 2023
Migrantes arribats a les illes Canàries, l'estiu de 2023 | EFE | Adriel Pedromo

David Melián, director del Secretariat de Migracions de la Diòcesi de Canàries, ha denunciat que hi ha certa preocupació per l'arribada de migrants, sobretot, ha assegurat, perquè "els campaments d'acollida són deficients. "L'estructura física és dèbil i no apte per les altes temperatures", ha criticat en una entrevista al programa 'La Caravana' de Ràdio Estel després d'estar vivint l'última crisi migratòria al territori espanyol.

Les migracions massives a Canàries

Només ahir van arribar més de 800 migrants a les illes Canàries en més d'una desena de pasteres. Es tracta de la xifra més alta del que portem de setmana a l'arxipièlag canari, que ascendeix a 1.100 persones si mirem els últims set dies.

El director del secretariat ha dit també que l'estructura no està preparada per acollir un volum tan gran de persones. "La situació és complicada, però hi ha molta feina per fer, molt marge de millora, ja que hi ha paràmetres que no es compleixen", ha sentenciat. Melián ha lamentat que no hi ha material suficient i que els llits, per exemple, són lliteres plegables.

"No hi ha material suficient i els llits, per exemple, són lliteres plegables"

"L'Església ofereix suport humà i integral"

La Diòcesi de Canàries treballa, juntament amb altres diòcesis, per oferir suport i acollida dels migrants que arriben al territori. L'Església ofereix ajut de caràcter humà i integral a través de l'acompanyament psicològic, els tràmits burocràtics i l'entrega de vestimenta i menjar a tots aquells que arriben amb pasteres. "El més important és la dignitat de la persona, per això oferim un caràcter integral i posem a disposició tots els nostres esforços", ha assegurat.

Sobre l'arribada massiva de migrants a Canàries, Melián ha detallat que els ciutadans canaris són molt solidaris i, per tant, la societat ha estat a l'altura de les circumstàncies. Ara bé, també lamenta que molts d'ells han aprofitat els fets per estendre notícies falses, cosa que, assegura, és "molt perillosa".

No hi ha rivalitat entre creences

Pel que fa a la convivència amb diferents religions, més enllà de la catòlica, el director ha explicat que a la parròquia s'imparteixen classes i, per tant, no és cap obstacle per ningú nouvingut. "Hem resat tots junts. No existeix cap rivalitat ni contradicció entre una religió i l'altra". Assegura que sempre impera el respecte entre una creença i l'altra.

Melián ha valorat el tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIES) com innecesari, perquèri perquè genera "un patiment sense sentit". Explica que a Canàries, el CIE ronda les 60 places, una xifra "ínfima" si es compara amb el nombre d'arribades.

Entrevista a David Melián, director del Secretariat de Migracions de la Diòcesi de Canàries

0:00 / 0:00

Més actualitat

ABUSOS SEXUALS

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Associació ALMA: "El sistema de seguiment i protecció a la violència de gènere VioGén no funciona"

Logo de VioGén, l'algoritmo que calcula el risc que una dona pateixi violència masclista

El cofundador i secretari de l'associació espanyola d'atenció a les víctimes de violència masclista, Gregorio Gómez Mata, defensa que l'educació és fonamental per revertir la situació

7 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023