En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

“Canvia el món”

En arribar aquest dia del Domund (Diumenge Mundial de la Propagació de la Fe), com cada any, se’ns recorda la nostra missió com a cristians.…

19 octubre 2018

Comparteix

En arribar aquest dia del Domund (Diumenge Mundial de la Propagació de la Fe), com cada any, se’ns recorda la nostra missió com a cristians. Les paraules de Jesús: “Aneu per tot el món...” ressonen avui més que mai a les nostres orelles i al nostre cor, amb el lema d’enguany: "Canvia el món.”

Hem d'anar per tot el món, per fer-lo canviar, per fer-lo més humà, més fratern, més generós... Tenim a les nostres mans la millor eina per fer-ho: la fe en Déu Pare Creador, en Déu Fill Salvador i en Déu Esperit Sant, que enforteix aquesta fe i ens empeny a actuar.

Aquesta fe ens dona la plenitud de la vida i fa que ens sentim immersos en Déu, en el seu amor i en l’amor als germans; fe que hem rebut gratuïtament i que, com una font d’aigua fresca, brolla del nostre cor i hauria d’escampar-se per tot el món. Aquest món ressec per l’egoisme, la manca de solidaritat i de respecte envers els altres.

És ben cert que hem rebut el do de la fe, però també ho és que, de vegades, el tenim massa guardat, fins i tot amagat. Sovint no deixem que aquesta aigua, amb la força de l’Esperit, surti i actuï per canviar el nostre món, fent-la operativa amb les obres, que són el seu testimoni.

Avui recordem especialment els missioners i missioneres escampats arreu de la terra. Un dia van sentir la crida del Senyor i, amb l’únic equipatge de la fe i la il·lusió de col·laborar en la transformació del món, van deixar-ho tot per anar a països llunyans a escampar la Bona Nova, aquella que Jesús ens va venir a portar.

Sabem prou bé que la tasca dels missioners no és fàcil, i encara menys en els nostres dies, en què molts són perseguits pel seu testimoni de la fe, pel seu treball en favor dels més necessitats i per la seva defensa dels drets humans.

Cal que siguem generosos amb la nostra almoina. És molt el que es necessita i molta la feina a fer. Que no hi manqui tampoc la nostra pregària perquè el Senyor, que els va cridar a ser missioners, els mantingui amb una fe i un amor ben vius.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció