En directe

Missa amb motiu de la solemnitat de la Immaculada Concepció

ESGLÉSIA CATALUNYA

Cap a un 8 de març dins l’Església

El dilluns 4 defebrer, la seu de Cristianisme i Justícia de Barcelona va acolliruna nova sessió del cicle “Els dilluns dels drets humans”, unainiciativa que…

5 febrer 2019

Macià Grau

Comparteix

El dilluns 4 defebrer, la seu de Cristianisme i Justícia de Barcelona va acolliruna nova sessió del cicle “Els dilluns dels drets humans”, unainiciativa que vol donar a conèixer, debatre i reflexionar sobre lesproblemàtiques que comporten les vulneracions dels drets humans arreu del món.Després de tractar temes com la immigració o la lluita pel treball decent ensessions anteriors, aquesta vegada va ser el torn d’una vulneració que afectadirectament l’Església: la igualtat efectiva entre homes i dones.

La taula roda, moderada per la periodistaMontse Santolino, es va titular “Cap a un 8 de març dins l’Església”, iva servir perquè dues expertes i pioneres en el tema com són la religiosa ViquiMolins i la teòloga Neus Forcano exposessin les claus per avançaren el camí cap a una igualtat efectiva dins l’Església.
En aquest sentit, Viqui Molins va destacar la necessitat de canviar la pròpiaestructura de l’Església per aconseguir canvis importants: “Si l’Esglésiacanviés la seva estructura, les dones hi tindriem un paper més rellevant.S’hauria de substituir l’actual estructura piramidal per la comunitàriaprimitiva”.
D’altra banda, Neus Forcano va explicar que la revolució feminista que s’estàdonant a la societat  també ha de penetrar a l’Església, i que per fer-hosón necessaris canvis que van més enllà de situacions o peticions concretes: “Laveu pública és un tret associat a la masculinitat des dels inicis de lahistòria de la humanitat. Hem de reivindicar l’autoritat de les dones dinsl’Església, i que no es quedi en el simple fet de poder optar al sacerdoci”.

Finalment, després d’un diàleg obert entre elsassistens i les dues conferenciants per reflexionar sobre quina ha de ser ladirecció que s’ha de seguir per aconseguir que l’Església no es quedi al margedel procés de renovació que viu la societat, es va fer una crida a tothomperquè el proper 8 de març sigui un nou punt d’inflexió, com ja ho va ser l’anypassat, però que aquesta vegada també es vegi reflectit dintre de lesesferes eclesials.

 

 


Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció