En directe

Camins

ESGLÉSIA CATALUNYA

Cap a un 8 de març dins l’Església

El dilluns 4 defebrer, la seu de Cristianisme i Justícia de Barcelona va acolliruna nova sessió del cicle “Els dilluns dels drets humans”, unainiciativa que…

5 febrer 2019

Macià Grau

Comparteix

El dilluns 4 defebrer, la seu de Cristianisme i Justícia de Barcelona va acolliruna nova sessió del cicle “Els dilluns dels drets humans”, unainiciativa que vol donar a conèixer, debatre i reflexionar sobre lesproblemàtiques que comporten les vulneracions dels drets humans arreu del món.Després de tractar temes com la immigració o la lluita pel treball decent ensessions anteriors, aquesta vegada va ser el torn d’una vulneració que afectadirectament l’Església: la igualtat efectiva entre homes i dones.

La taula roda, moderada per la periodistaMontse Santolino, es va titular “Cap a un 8 de març dins l’Església”, iva servir perquè dues expertes i pioneres en el tema com són la religiosa ViquiMolins i la teòloga Neus Forcano exposessin les claus per avançaren el camí cap a una igualtat efectiva dins l’Església.
En aquest sentit, Viqui Molins va destacar la necessitat de canviar la pròpiaestructura de l’Església per aconseguir canvis importants: “Si l’Esglésiacanviés la seva estructura, les dones hi tindriem un paper més rellevant.S’hauria de substituir l’actual estructura piramidal per la comunitàriaprimitiva”.
D’altra banda, Neus Forcano va explicar que la revolució feminista que s’estàdonant a la societat  també ha de penetrar a l’Església, i que per fer-hosón necessaris canvis que van més enllà de situacions o peticions concretes: “Laveu pública és un tret associat a la masculinitat des dels inicis de lahistòria de la humanitat. Hem de reivindicar l’autoritat de les dones dinsl’Església, i que no es quedi en el simple fet de poder optar al sacerdoci”.

Finalment, després d’un diàleg obert entre elsassistens i les dues conferenciants per reflexionar sobre quina ha de ser ladirecció que s’ha de seguir per aconseguir que l’Església no es quedi al margedel procés de renovació que viu la societat, es va fer una crida a tothomperquè el proper 8 de març sigui un nou punt d’inflexió, com ja ho va ser l’anypassat, però que aquesta vegada també es vegi reflectit dintre de lesesferes eclesials.

 

 


Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció