En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Cap de setmana solidari a Catalunya

Els bancs d'Aliments de Catalunya han organitzat, per al divendres 22 i dissabte 23, una recollida de menjar a tot Catalunya. A més, el col·lectiu…

22 novembre 2019

Comparteix

Els bancs d'Aliments de Catalunya han organitzat, per al divendres 22 i dissabte 23, una recollida de menjar a tot Catalunya. A més, el col·lectiu Riuada Solidària, creat per ajudar els daminificats pels aiguats a l'Espluga de Francolí i altres localitats properes, ha preparat per a tot el cap de setmana un grapat d’activitats per ajudar els afectats per les fortes pluges d'ara fa unes setmanes al riu Francolí. En el programa “A primera hora” de Ràdio Estel, hem entrevistat representants d'aquestes dues entitats, que tenen en marxa aquestes iniciatives.

Concretament els bancs d'Aliments celebren enguany l'onzena edició i Riuada Solidària, entitat sorgida tot just ara fa un mes fruit de la riuada del riu Francolí al seu pas per l’Espluga de Francolí, obre la primera gran onada d'ajuda. Oriol Berenguer, responsable del Banc d'Aliments de Lleida, ha explicat que la nova situació econòmica “ens porta nous perfils de pobresa, sobretot treballadors precaris, famílies monoparentals i persones d’edat avançada". En aquesta línia, ha afegit que "el principal problema que tenim amb tot això és una certa cronificació de situacions de pobresa que es donen des de fa molts anys”, i ha conclòs que “aquest any s'està detectant malauradament un canvi de tendència, amb un augment dels índex de pobresa severa i de vulnerabilitat, amb xifres que sobrepassen els dels anys anteriors”. Per col·laborar amb aquest Gran Recapte de divendres 22 i dissabte 23, el Banc d'Aliments està demanant tres tipus de productes bàsics: l’oli, la llet i les conserves de peix, carn i verdures, tot i que es pot col·laborar amb qualsevol aliment.
 
I Roger Òdena, portaveu de Riuada Solidària, entitat que sorgeix fa un mes per les riuades del 22 d’octubre del riu Francolí, ha explicat que “aquest cap de setmana es farà un acte solidari amb un programa molt divers, amb activitats, grups musicals i d’espectacles i la col·laboració de personalitats com ara Tomàs Molina, Cesc Freixas o Buhos, entre d’altres”. Ha dit, a més, que té com a objectiu “ajudar les persones afectades per les riuades”.
 
Pots escoltar les entrevistes AQUÍ.
 

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció