En directe

La Caravana

ACCIÓ SOCIAL

“Cap infant sense colònies”

LaFundació Pere Tarrés ha anunciat que aquest estiu posarà en marxa la campanyasolidària “Cap infant sense colònies”, una iniciativa que tindrà com a objectiuevitar que…

27 abril 2018

Redacció

Comparteix

LaFundació Pere Tarrés ha anunciat que aquest estiu posarà en marxa la campanyasolidària “Cap infant sense colònies”, una iniciativa que tindrà com a objectiuevitar que l’accés a l’educació en el lleure sigui un factor més d’exclusiósocial.

Lacampanya consistirà a oferir beques per les colònies i casals d’estiu alsinfants en risc d’exclusió social. Inicialment, la previsió de la Fundació ésaconseguir un milió d’euros per finançar les colònies de més de 3.500 infants,gràcies als ajuts econòmics de diverses entitats: La Generalitat de Catalunya,el Ministeri de Treball i Afers Socials, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntamentde Barcelona, la Diputació de Tarragona, i les donacions dels particulars ialtres empreses.

 La infància, la més afectada per la pobresa

Dadesrecents de l’IDESCAT mostren que la crisi econòmica ha afectat especialment ala generació més jove, que ha vist com la seva renda mitjana s’ha reduït en un20%. A aquest fet, a més, li hem d’afegir un factor del qual la societat encarano està conscienciada i que pot ser causa d’exclusió social, l’arribada de l’estiu.

Ambl’escolarització garantida per a tots els infants en risc d’exclusió social,que inclou també els menjadors socials, l’arribada de l’estiu suposa unadespesa extra per a les famílies, que no poden afrontar la despesa de les activitatsde lleure com les colònies o casals. Això fa que es generi una desigualtat d’oportunitatssocials i educatives, ja que l’educació en el lleure és tan important o més quel’escola: “La Fundació està convençuda que sovint, les lliçons més profundes ala vida s’aprenen en un estiu”.

Perfer donatius o saber més sobre aquest projecte, la Fundació té una web (www.peretarres.org)i un telèfon on es poden fer els donatius directament: 93 430 16 06.

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció