En directe

Cocodril Club

ACCIÓ SOCIAL

“Cap infant sense colònies”

LaFundació Pere Tarrés ha anunciat que aquest estiu posarà en marxa la campanyasolidària “Cap infant sense colònies”, una iniciativa que tindrà com a objectiuevitar que…

27 abril 2018

Redacció

Comparteix

LaFundació Pere Tarrés ha anunciat que aquest estiu posarà en marxa la campanyasolidària “Cap infant sense colònies”, una iniciativa que tindrà com a objectiuevitar que l’accés a l’educació en el lleure sigui un factor més d’exclusiósocial.

Lacampanya consistirà a oferir beques per les colònies i casals d’estiu alsinfants en risc d’exclusió social. Inicialment, la previsió de la Fundació ésaconseguir un milió d’euros per finançar les colònies de més de 3.500 infants,gràcies als ajuts econòmics de diverses entitats: La Generalitat de Catalunya,el Ministeri de Treball i Afers Socials, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntamentde Barcelona, la Diputació de Tarragona, i les donacions dels particulars ialtres empreses.

 La infància, la més afectada per la pobresa

Dadesrecents de l’IDESCAT mostren que la crisi econòmica ha afectat especialment ala generació més jove, que ha vist com la seva renda mitjana s’ha reduït en un20%. A aquest fet, a més, li hem d’afegir un factor del qual la societat encarano està conscienciada i que pot ser causa d’exclusió social, l’arribada de l’estiu.

Ambl’escolarització garantida per a tots els infants en risc d’exclusió social,que inclou també els menjadors socials, l’arribada de l’estiu suposa unadespesa extra per a les famílies, que no poden afrontar la despesa de les activitatsde lleure com les colònies o casals. Això fa que es generi una desigualtat d’oportunitatssocials i educatives, ja que l’educació en el lleure és tan important o més quel’escola: “La Fundació està convençuda que sovint, les lliçons més profundes ala vida s’aprenen en un estiu”.

Perfer donatius o saber més sobre aquest projecte, la Fundació té una web (www.peretarres.org)i un telèfon on es poden fer els donatius directament: 93 430 16 06.

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció