En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Carina Mejías (Ciutadans) i Joan Morell (CIU) lamenten la mala imatge dels desencontres sobre protocol

La diputada de Ciutadans Carina Mejías i el diputat de Convergència i Unió Joan Morell, president de la Sindicatura de Comptes de la cambra catalana,…

29 octubre 2013

Redacció

Comparteix

La diputada de Ciutadans Carina Mejías i el diputat de Convergència i Unió Joan Morell, president de la Sindicatura de Comptes de la cambra catalana, han coincidit aquest dimarts al matí en la idea que els desencontres dels últims dies entre els governs català i espanyol sobre protocol ''han transmès una mala imatge de la classe política" al conjunt de la societat. Mejías ha assegurat que ''uns i altres, Artur Mas i el govern espanyol, no han sabut estar a l'alçada'', mentre que Morell ha reconegut que és comprensible ''que la ciutadania s'indigni encara més amb els polítics''.

En El mirador de l'actualitat dins el programa El primer cafè de Ràdio Estel, el parlamentari nacionalista, exalcalde de Pineda de Mar (Maresme), ha situat la polèmica ''en un debat sobiranista que mostra com el diàleg que s'ha promogut des de Catalunya amb els governs d'Espanya des de finals dels anys 70, ja amb Adolfo Suárez, no ha tingut la resposta desitjada per part de Madrid, cosa que ha generat més independentisme''. En aquesta línia, Joan Morell ha justificat la celebració d'una consulta com ''una solució democràtica davant la qual ningú no hauria de tenir por''. Carina Mejías, per la seva banda, ha discrepat d'aquest argument i ha criticat que, des de Convergència i Unió i altres partits, ''només es parli de la consulta quan els ciutadans volen viure millor i reclamen reformes més profundes, en el terreny electoral amb llistes obertes, en educació, en les administracions estatal, autonòmica i local i, en definitiva, en tota l'arquitectura institucional''.

En el debat, també ha participat l'historiador Joan Pallarès, delegat a Catalunya de la Federació Espanyola de Donants de Sang, que ha defensa igualment la celebració de la consulta, alhora que ha reclamat un diàleg més possibilista ''més enllà de les paraules buides''. Joan Morell i Carina Mejías, a més, han discrepat igualment sobre les causes del procés sobiranista.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció