En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Carina Mejías, Josep López de Lerma i Daniel Arasa lamenten que en aquesta campanya electoral "es parla poc d'Europa"

La diptuada de Ciutadans Carina Mejías, l’advocat i exvicepresident del Congrés Josep López de Lerma i el president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU…

16 maig 2014

Comparteix

La diptuada de Ciutadans Carina Mejías, l’advocat i exvicepresident del Congrés Josep López de Lerma i el president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU 2014, Daniel Arasa, han coincidit aquest divendres en la idea que "s’està parlant massa de temes domèstics i massa poc d’Europa" en la campanya electoral. Ha estat en un Mirador de l’actualitat, dins el programa El Primer cafè de Ràdio Estel, en què s’ha analitzat el panorama polític actual d’Europa i la influència d’aquestes eleccions en la política catalana i espanyola. Carina Mejías ha demanat a tots els polítics i agents socials que facin “més pedagogia” per generar interès en els ciutadans davant les eleccions europees del 25 de maig. “Lamento que no es parli de les bondats que té el projecte europeu i que s’estigui més a les batalles internes i domèstiques com vam veure ahir en el debat entre els dos grans candidats”, ha dit la diputada.

En aquesta línia, Mejías ha assegurat que cal “partir de la base que el projecte europeu es va fonamentar en la idea d’una gran generositat entre els pobles d’Europa i en el fet que els països amb més possibilitats ajudessin els que tenen menys possibilitats, per arribar a un equilibri i millorar la seva situació”. Carina Mejías també ha conclòs que “Europa és el projecte de generositat més gran que ha posat en marxa la humanitat”.

Per la seva banda, l’exvicepresident del Congrés Josep López de Lerma ha assegurat que “no cal recórrer a les polèmiques de política interna catalana o espanyola perquè la gent vagi a votar el dia 25”. En aquesta línia, López de Lerma ha destacat els passos que va fent Europa dins la seva construcció, sobretot “el sistema de la unitat bancària i la respectiva fiscalització”, del qual ha subratllat que “ni que fos només per això, tot i que hi ha moltes més coses, aquestes són unes eleccions per tractar exclusivament la Unió Europea i no de trossets de qüestions normalment negatives i polèmiques domèstiques”.

I el president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU 2014, Daniel Arasa, ha recordat que, gràcies al projecte comú europeu, s’han superat grans reptes. També com a exemple, el periodista ha recordat que “Europa està poc prestigiada pels ciutadans, entre altres coses perquè només es parla d’aquests temes, i les poques coses que se’n diu és per atribuir aspectes negatius o que es pensa que són negatius, que de vegades no ho són”. En relació amb aquests progressos, Daniel Arasa ha conclòs que “només de pensar que la línia per crear la Unió Europea ha significat molts anys de pau, només això, ja és fonamental perquè abans tothom anava amb el seu ganivet a veure si matava el veí”. Finalment, Arasa ha destacat que, “a més, hi ha molts aspectes positius, com també n’hi ha de negatius, però s’hauria de parlar de què es pot fer per anar cap a un horitzó de més Europa i no cap a la creació de fronteres”.

A tot això, cal afegir-hi la presència del procés sobiranista català i les mesures econòmiques en les discussions, declaracions i tota mena d’actes polítics. Carina Mejías, Josep López de Lerma i Daniel Arasa també han coincidit a l’hora de dir que seria bo aclarir millor quin seria el futur de Catalunya a Europa en cas d’independència.

Podeu escoltar tot el col·loqui aquí (a partir del minut 26'00").

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció