En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

Carina Mejías, Josep López de Lerma i Daniel Arasa lamenten que en aquesta campanya electoral "es parla poc d'Europa"

La diptuada de Ciutadans Carina Mejías, l’advocat i exvicepresident del Congrés Josep López de Lerma i el president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU…

16 maig 2014

Comparteix

La diptuada de Ciutadans Carina Mejías, l’advocat i exvicepresident del Congrés Josep López de Lerma i el president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU 2014, Daniel Arasa, han coincidit aquest divendres en la idea que "s’està parlant massa de temes domèstics i massa poc d’Europa" en la campanya electoral. Ha estat en un Mirador de l’actualitat, dins el programa El Primer cafè de Ràdio Estel, en què s’ha analitzat el panorama polític actual d’Europa i la influència d’aquestes eleccions en la política catalana i espanyola. Carina Mejías ha demanat a tots els polítics i agents socials que facin “més pedagogia” per generar interès en els ciutadans davant les eleccions europees del 25 de maig. “Lamento que no es parli de les bondats que té el projecte europeu i que s’estigui més a les batalles internes i domèstiques com vam veure ahir en el debat entre els dos grans candidats”, ha dit la diputada.

En aquesta línia, Mejías ha assegurat que cal “partir de la base que el projecte europeu es va fonamentar en la idea d’una gran generositat entre els pobles d’Europa i en el fet que els països amb més possibilitats ajudessin els que tenen menys possibilitats, per arribar a un equilibri i millorar la seva situació”. Carina Mejías també ha conclòs que “Europa és el projecte de generositat més gran que ha posat en marxa la humanitat”.

Per la seva banda, l’exvicepresident del Congrés Josep López de Lerma ha assegurat que “no cal recórrer a les polèmiques de política interna catalana o espanyola perquè la gent vagi a votar el dia 25”. En aquesta línia, López de Lerma ha destacat els passos que va fent Europa dins la seva construcció, sobretot “el sistema de la unitat bancària i la respectiva fiscalització”, del qual ha subratllat que “ni que fos només per això, tot i que hi ha moltes més coses, aquestes són unes eleccions per tractar exclusivament la Unió Europea i no de trossets de qüestions normalment negatives i polèmiques domèstiques”.

I el president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU 2014, Daniel Arasa, ha recordat que, gràcies al projecte comú europeu, s’han superat grans reptes. També com a exemple, el periodista ha recordat que “Europa està poc prestigiada pels ciutadans, entre altres coses perquè només es parla d’aquests temes, i les poques coses que se’n diu és per atribuir aspectes negatius o que es pensa que són negatius, que de vegades no ho són”. En relació amb aquests progressos, Daniel Arasa ha conclòs que “només de pensar que la línia per crear la Unió Europea ha significat molts anys de pau, només això, ja és fonamental perquè abans tothom anava amb el seu ganivet a veure si matava el veí”. Finalment, Arasa ha destacat que, “a més, hi ha molts aspectes positius, com també n’hi ha de negatius, però s’hauria de parlar de què es pot fer per anar cap a un horitzó de més Europa i no cap a la creació de fronteres”.

A tot això, cal afegir-hi la presència del procés sobiranista català i les mesures econòmiques en les discussions, declaracions i tota mena d’actes polítics. Carina Mejías, Josep López de Lerma i Daniel Arasa també han coincidit a l’hora de dir que seria bo aclarir millor quin seria el futur de Catalunya a Europa en cas d’independència.

Podeu escoltar tot el col·loqui aquí (a partir del minut 26'00").

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció