En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Càritas amb Nicaragua

Davant la greu crisi que travessa Nicaragua, Càritas espanyola expressa la seva solidaritat i proximitat amb una Església i un poble que, com han denunciat…

25 juliol 2018

Redacció

Comparteix

Davant la greu crisi que travessa Nicaragua, Càritas espanyola expressa la seva solidaritat i proximitat amb una Església i un poble que, com han denunciat els bisbes nicaragüencs, "són víctimes de la repressió i la violència per part dels paramilitars progovernamentals cap a les persones que protesten cívicament".

Càritas espanyola també lamenta "profundament tanta mort, dolor i patiment", a més dels "ferits, enjudiciats, amenaçats, intimidats i els ultratges comesos contra els qui van romandre en llocs de protestes pacífiques".

El president de Càritas espanyola, Manuel Bretón, ha enviat un missatge al seu homòleg de Càritas Nicaragua, Mons. Carlos Enrique Herrera, on aplaudeix "l'aposta decidida en defensa de la vida i dels indefensos i la de dur consol a les víctimes; sentim, però que aquesta situació s'estigui donant en una manca de vies de diàleg amb el Govern per aconseguir una sortida pacífica".

No només Càritas espanyola ha mostrat públicament el seu suport amb Nicaragua, també ho ha fet Càritas Europa i els membres de la Zona Bolivariana de Càritas Llatinoamericana i del Carib.

En un comunicat del 20 de juliol, les Càritas de la Zona Bolivariana (formada per Bolívia, l'Equador, el Perú, Colòmbia i Veneçuela) expressen la seva "unió profunda amb l'Església de Nicaragua, coneixem els esforços que fan per aconseguir la pau tan desitjada, per consolar els familiars que han perdut un ésser estimat, per acompanyar tants joves i famílies que es desplacen a causa d'aquesta violència irracional".

La nota també assenyala que l'Església sempre ha manifestat la seva preocupació "per la comunitat política, ha promogut el diàleg com a camí per a la reconciliació i la pau que permetin trobar respostes eficaces i innovadores per a tothom, per aquesta raó des de l'Evangeli, exigim la defensa de la Vida (Jn 10,10), garantint, protegint i respectant els drets humans".

Càritas Europa el 18 de juliol enviava a Càritas Nicaragua una carta on deixa clara la seva aflicció per les víctimes i el dolor en constatar com "la missió de diàleg i socors de l'Església, de Càritas i dels ciutadans està sent obstaculitzada i criminalitzada". Especialment preocupa "com l'Església i Càritas estan sent objectius de la violència armada i de l'odi. Compteu amb la solidaritat de les Càritas europees en la pregària i també en l'acció. No esteu sols!"

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció