En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Càritas, amb un 7 per cent més de persones ateses a Barcelona, fa seva la crida del Papa a "no excloure ningú"

Càritas Barcelona ha atès el 2014 un total de 173.446 persones, un 7 per cent més que en l’any anterior, segons les dades de la…

4 juny 2015

Redacció

Comparteix
Càritas Barcelona ha atès el 2014 un total de 173.446 persones, un 7 per cent més que en l’any anterior, segons les dades de la Memòria 2014 presentada aquest dijous, en una conferència informativa presidida pel cardenal Lluís Martínez Sistach, en la qual també han participat el director de l'entitat diocesana, Salvador Busquets, el delegat episcopal de Càritas, Salvador Bacardit, i la responsable de Programes, Mercè Darnell. En una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, Darnell ha explicat aquest mateix dijous que “la pobresa és cada vegada més crónica, com demostra el fet que una de cada tres persones ateses l’any passat ja havia rebut ajuda de Càritas”. La dirigent de l’entitat caritativa ha afegit que “ara es pot comprovar que cada vegada es necessita ajuda més profunda i més íntegra, amb més serveis”.
Mercè Darnell ha destacat, en aquesta línia, que “la pobresa afecta molt les famílies monoparentals, amb mares soles sobretot i, i també nens i nenes desprotegits”. Sobre l’habitatge, la responsable de Programes de Càritas Barcelona ha lamentat que “en realitat el 39 per cent dels atesos no tenen casa, encara que dormin amb sostre, però estan en habitacions rellogades o en llocs marcats per males condicions”. Pel que fa als cinc primers mesos del 2015, Mercè Darnell ha destacat que “no augmenten tant les persones ateses, sinó els ajuts que se’ls dóna, i s’incrementa la pobresa extrema, el nombre de gent sense cap prestació, dins el total d'unes 100.000 famílies a Catalunya sense ingressos”
En el mateix sentit, Darnell ha lamentat que “la situació d’exclusió és més severa, com es demostra, per exemple, amb la creixent distància entre els qui tenen una vida benestant i els qui no arriben al mínim per viure, que van a pitjor”. Amb el lema “Què fas amb el teu germà?”, l’Església celebra en la festa del Corpus Christi, aquest diumenge, el Dia de la Caritat. La responsable de Programes de Càritas Barcelona ha afegit a la campanya un lema propi diocesà: "Caiguis on caiguis, hi serem". I en relació amb aquesta idea, ha expressat el desig que "es trobi el camí per garantir una renda mínima per als més exclosos de la societat".
Finalment, Mercè Darnell ha recomanat mirar, a través del Youtube, un vídeo amb un missatge del Papa Francesc adreçat als participants en l'última Assemblea de Càritas Internationalis. “El Papa diu que en aquest món no sobra ningú i que ningú no ha de ser exclòs", ha recordat. I sobre la col·lecta d'aquest diumenge a totes les esglésies a favor da Càritas, Darnell ha assegurat que “és important ser conscients que, tot i que s’acaba la recessió macroeconòmica, la crisi i la pobresa continuen”.
Es pot escoltar aquí (minut 29'30") tota l'entrevista a Mercè Darnell.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció