En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Càritas, amb un 7 per cent més de persones ateses a Barcelona, fa seva la crida del Papa a "no excloure ningú"

Càritas Barcelona ha atès el 2014 un total de 173.446 persones, un 7 per cent més que en l’any anterior, segons les dades de la…

4 juny 2015

Redacció

Comparteix
Càritas Barcelona ha atès el 2014 un total de 173.446 persones, un 7 per cent més que en l’any anterior, segons les dades de la Memòria 2014 presentada aquest dijous, en una conferència informativa presidida pel cardenal Lluís Martínez Sistach, en la qual també han participat el director de l'entitat diocesana, Salvador Busquets, el delegat episcopal de Càritas, Salvador Bacardit, i la responsable de Programes, Mercè Darnell. En una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, Darnell ha explicat aquest mateix dijous que “la pobresa és cada vegada més crónica, com demostra el fet que una de cada tres persones ateses l’any passat ja havia rebut ajuda de Càritas”. La dirigent de l’entitat caritativa ha afegit que “ara es pot comprovar que cada vegada es necessita ajuda més profunda i més íntegra, amb més serveis”.
Mercè Darnell ha destacat, en aquesta línia, que “la pobresa afecta molt les famílies monoparentals, amb mares soles sobretot i, i també nens i nenes desprotegits”. Sobre l’habitatge, la responsable de Programes de Càritas Barcelona ha lamentat que “en realitat el 39 per cent dels atesos no tenen casa, encara que dormin amb sostre, però estan en habitacions rellogades o en llocs marcats per males condicions”. Pel que fa als cinc primers mesos del 2015, Mercè Darnell ha destacat que “no augmenten tant les persones ateses, sinó els ajuts que se’ls dóna, i s’incrementa la pobresa extrema, el nombre de gent sense cap prestació, dins el total d'unes 100.000 famílies a Catalunya sense ingressos”
En el mateix sentit, Darnell ha lamentat que “la situació d’exclusió és més severa, com es demostra, per exemple, amb la creixent distància entre els qui tenen una vida benestant i els qui no arriben al mínim per viure, que van a pitjor”. Amb el lema “Què fas amb el teu germà?”, l’Església celebra en la festa del Corpus Christi, aquest diumenge, el Dia de la Caritat. La responsable de Programes de Càritas Barcelona ha afegit a la campanya un lema propi diocesà: "Caiguis on caiguis, hi serem". I en relació amb aquesta idea, ha expressat el desig que "es trobi el camí per garantir una renda mínima per als més exclosos de la societat".
Finalment, Mercè Darnell ha recomanat mirar, a través del Youtube, un vídeo amb un missatge del Papa Francesc adreçat als participants en l'última Assemblea de Càritas Internationalis. “El Papa diu que en aquest món no sobra ningú i que ningú no ha de ser exclòs", ha recordat. I sobre la col·lecta d'aquest diumenge a totes les esglésies a favor da Càritas, Darnell ha assegurat que “és important ser conscients que, tot i que s’acaba la recessió macroeconòmica, la crisi i la pobresa continuen”.
Es pot escoltar aquí (minut 29'30") tota l'entrevista a Mercè Darnell.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció