En directe

Fabricació Pròpia

ESGLÉSIA MÓN

Càritas atén els desplaçats per la violència de Boko Haram

La violència i els abusos de Boko Haram a Níger ja han causat més de 138.000 desplaçats interns, als quals cal afegir les més de…

2 agost 2016

Redacció

Comparteix

La violència i els abusos de Boko Haram a Níger ja han causat més de 138.000 desplaçats interns, als quals cal afegir les més de 400.000 persones que estan en risc nutricional.

Habitatge, aigua i serveis de salut són les principals necessitats. El context d'inseguretat i violència fa més difícil el treball de garantia d'aquests drets bàsics.També és primordial l'ajuda psicològica per a les persones que molts cops presenten quadres traumàtics i depressius provocats per la pèrdua de familiars o per presenciar atrocitats.

El 71% dels refugiats són nens, per la qual cosa la resposta assistencial també ha de preveure l'aspecte educatiu, familiar i afectiu.

Durant el 2015, Càritas Níger va atendre les necessitats de 2.000 llars i 500 joves, tots ells víctimes de la violència i els abusos de Boko Haram. Ara, Càritas fa una nova crida d'emergència per cobrir les necessitats de 2.000 llars més, unes 15.300 persones. Alhora, Càritas també vol atendre la formació de 500 joves, homes i dones, per a la consolidació de la pau i feina en tasques comunitàries.

Càritas Níger distribuirà 300 lots per a refugi temporal, 1.000 estris de cuina, productes higiènics, etc., i ha posat en marxa un sistema de vals per a aliments. A més, dóna suport a 100 activitats generadores d'ingressos.

Càritas espanyola treballa al Níger des del 2005 i dóna suport al treball de missioners jesuïtes, salesians i combonians. Des de l'any 2015 i fins ara ha respost a les crides d'emergència de Càritas Níger amb un total de 150.000 euros que s'han destinat a les necessitats dels desplaçats per la violència de Boko Haram.

Més actualitat

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

Jordi Coronas (ERC): "Ara mateix no contemplem l'escenari de formar un tripartit d'esquerres a Barcelona"

El portaveu adjunt d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura en una entrevista a Ràdio Estel que l'acord de pressupostos a Barcelona fa estirar el model del PSC cap al model republicà

21 febrer 2024

Redacció