En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Càritas atén els desplaçats per la violència de Boko Haram

La violència i els abusos de Boko Haram a Níger ja han causat més de 138.000 desplaçats interns, als quals cal afegir les més de…

2 agost 2016

Redacció

Comparteix

La violència i els abusos de Boko Haram a Níger ja han causat més de 138.000 desplaçats interns, als quals cal afegir les més de 400.000 persones que estan en risc nutricional.

Habitatge, aigua i serveis de salut són les principals necessitats. El context d'inseguretat i violència fa més difícil el treball de garantia d'aquests drets bàsics.També és primordial l'ajuda psicològica per a les persones que molts cops presenten quadres traumàtics i depressius provocats per la pèrdua de familiars o per presenciar atrocitats.

El 71% dels refugiats són nens, per la qual cosa la resposta assistencial també ha de preveure l'aspecte educatiu, familiar i afectiu.

Durant el 2015, Càritas Níger va atendre les necessitats de 2.000 llars i 500 joves, tots ells víctimes de la violència i els abusos de Boko Haram. Ara, Càritas fa una nova crida d'emergència per cobrir les necessitats de 2.000 llars més, unes 15.300 persones. Alhora, Càritas també vol atendre la formació de 500 joves, homes i dones, per a la consolidació de la pau i feina en tasques comunitàries.

Càritas Níger distribuirà 300 lots per a refugi temporal, 1.000 estris de cuina, productes higiènics, etc., i ha posat en marxa un sistema de vals per a aliments. A més, dóna suport a 100 activitats generadores d'ingressos.

Càritas espanyola treballa al Níger des del 2005 i dóna suport al treball de missioners jesuïtes, salesians i combonians. Des de l'any 2015 i fins ara ha respost a les crides d'emergència de Càritas Níger amb un total de 150.000 euros que s'han destinat a les necessitats dels desplaçats per la violència de Boko Haram.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció