En directe

Fabricació Pròpia

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

Càritas Barcelona carrega contra els partits polítics: "Al racó de pensar” 

En una entrevista a Ràdio Estel, el director de Càritas Barcelona, Eduard Sala, ha criticat als partits polítics per la falta d’acord pels pressupostos del 2024

31 maig 2024

Comparteix

El director de Càritas Diocesana de Barcelona, Eduard Sala, ha carregat contra els partits polítics per la falta d’acord per tirar endavant els pressupostos del 2024. En una entrevista al programa 'La Caravana' de Ràdio Estel, Sala ha enviat “al racó de pensar” els partits polítics per haver anat a eleccions.

Eduard Sala, director de Càritas Barcelona | RÀDIO ESTEL
Eduard Sala, director de Càritas Barcelona | RÀDIO ESTEL

"Es tomben uns pressupostos que millora la vida de la gent, què vol dir línies vermelles?

El director de l’entitat catòlica ha titllat “d’indignant, incomprensible i irresponsable” que els partits polítics catalans “no hagin estat capaços de tirar els pressupostos”. Sala ha apuntat que “difícilment” els pròxims comptes siguin “igual d’expansius” com els que s’havien proposat: ”Són uns irresponsables”, ha sentenciat. 

A més, ha valorat que haver anat a eleccions ha sigut “temps mort i perdut”, i que temes com l'habitatge o la inestabilitat laboral no és una prioritat pels polítics. "La feina ha deixat de ser un element protector de l'exclusió", ha dit.

Som "una mena de Titànic que s’està ofegant”

Davant d'aquest context, Sala ha advertit que Càritas Barcelona “està al límit” com a entitat que atén persones vulnerables. El director de Càritas Barcelona ha avisat que són “una mena de Titànic que s’està ofegant, mentre “les desigualtats s’eixamplen”.

“Cada cop la classe mitjana és més vulnerable”  

L’entitat de l’Església catòlica va atendre 44.000 persones el 2023. D'aquestes, 7 de cada 10 vivia en un lloc insegur i poc més de la meitat vivia de relloguer. 

Entrevista al director de Càritas Diocesana de Barcelona, Eduard Sala

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció