En directe

Missa amb motiu de la solemnitat de la Immaculada Concepció

ACCIÓ SOCIAL

Càritas Catalunya demana mesures urgents contra la pobresa

«La pobresa es cronifica i els nivells devulnerabilitat cada vegada són més elevats», ha manifestat Raquel Carrión,representant de la Comissió d’Acció Social de Càritas Catalunya.…

31 octubre 2018

Carme Munté Margalef

Comparteix

«La pobresa es cronifica i els nivells devulnerabilitat cada vegada són més elevats», ha manifestat Raquel Carrión,representant de la Comissió d’Acció Social de Càritas Catalunya. L’any 2017fins a 321.287 persones es van beneficiar de l’acció social de les Càritas deCatalunya, un 11% menys que el 2016. Menys gent atesa, sí, però processos d’acompanyamentmés llargs, més intensos i més extensos. Cada persona atesa rep una mitjana de9 intervencions perquè les problemàtiques són molt complexes, especialment lesque afecten les necessitats bàsiques, l’habitatge i la feina. Problemesestructurals que, tal com demana Càritas Catalunya, necessiten també solucionsestructurals i de país. Per això calen mesures urgents.

Segons aquesta entitat que aplega les deuCàritas diocesanes de Catalunya, cal una nova reforma laboral que trenqui ambel problema de la precarització del món del treball; cal també afavorir l’accésa un habitatge en condicions, per això demana que l’actual 2% d’habitatgesocial passi a ser del 15%; cal que la renda garantida de ciutadania arribi atothom que la necessiti i que sigui compatible amb altres ajudes; cal també queels ajuntaments compleixin amb la seva obligació de garantir l’empadronament.

Aquestes són les demandes de Càritas Catalunyabasades en el seu dia a dia i en el perfil de les persones ateses: un 25% no téuna llar digna i un 80,78% està a l’atur o busca feina. El 19,22% de lespersones ateses té feina, però generalment és precària.

Així mateix, el 61,10% són famílies amb fills.Per això és important trencar amb la transmissió intergeneracional de lapobresa. «L’ascensor social no funciona de manera adequada i no té parada a lesplantes més baixes», ha manifestat Anna Roig, representant de la Comissió deComunicació de Càritas Catalunya. Una dada per a la reflexió: 8 de cada 10persones que han patit greus dificultats econòmiques en la infància ol’adolescència les reviu avui com a adult.

El 21% del total de persones ateses a l’Estatespanyol

La presentació de la memòria de CàritasCatalunya ha estat presidida pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe deBarcelona i responsable de la Pastoral Social de la Conferència EpiscopalTarraconense. Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, ha destacatl’aposta clara de Càritas per l’economia solidària i per combatreproblemàtiques com són les addiccions o la manca d'habitatge.

Roig també ha destacat que l’acció social deCàritas Catalunya suposa el 21% del total de persones ateses per les Càritasd’arreu de l’Estat espanyol. I ha manifestat que «l’acció de Càritas té sentitquan es transforma en garant de la justícia i tutela de la caritatinclusiva». 

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció