En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

SOLIDARITAT

Càritas Catalunya retreu a Aragonès que anunciï ajudes noves quan encara hi ha entitats socials que no han rebut els diners que els pertoca

El secretari de presidència de Càritas Catalunya, Luis Miguel Luna, assegura a Ràdio Estel que hi ha molta desinformació a l’hora de demanar ajudes

3 octubre 2022

Redacció

Comparteix

A l'espera que s'acabi confirmant la dada, el setembre ha tancat amb un IPC del 9%. Una xifra que es mostra lleugerament per sota de les vistes durant els mesos d'estiu, que superaven les dues xifres. Malgrat tot, l'escalada de preus no s'atura i això afecta, sobretot, les famílies més vulnerables. En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el secretari de presidència de Càritas Catalunya, Luis Miguel Luna, ha agraït que, en el seu moment, el govern espanyol anunciés la posada en marxa de la renda garantida de ciutadania o de l'ingrés mínim vital, però retreu al Govern de la Generalitat que anunciï noves ajudes quan encara hi ha entitats socials que no han rebut els diners que els pertoca.

"Hem reclamat diverses vegades que hi ha moltes organitzacions socials que encara no han cobrat la seva part i, de retruc, hi ha el perill que entitats socials catalanes entrin en un cert col·lapse econòmic."

Luis Miguel Luna, secretari de presidència de 'Càritas Catalunya'

Un altre problema que el responsable de comunicació de l'entitat ha posat de manifest és que hi ha molta desinformació. Ha assegurat que hi ha moltes persones que necessiten ajudes, però, per exemple, desconeixen que existeix la prestació de l'ingrés mínim vital o la llei de la segona oportunitat. "A més, si alguns dels tràmits s'han d'efectuar via telemàtica, moltes vegades no ho poden fer perquè no tenen competències digitals, no tenen equips per fer-ho", ha afegit Luna, que també ha insistit en el fet que no es tracta només de posar en marxa aquest tipus d'ajudes, sinó donar a conèixer i explicar com les persones més vulnerables se'n poden beneficiar.

"Si alguns dels tràmits de les ajudes s'han d'efectuar via telemàtica, moltes vegades no ho poden fer."

Luis Miguel Luna, secretari de presidència de 'Càritas Catalunya'

El secretari de presidència de Càritas ha exigit al Govern preveure, planificar i tenir clara la organització entre comunitat autònomes i govern central perquè els tràmits a l'hora de sol·licitar aquests tipus d'ajudes puguin arribar a més gent.

Entrevista a Luis Miguel Luna, secretari de presidència de Càritas Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció