En directe

Vespres

ACCIÓ SOCIAL

SOLIDARITAT

Càritas Catalunya retreu a Aragonès que anunciï ajudes noves quan encara hi ha entitats socials que no han rebut els diners que els pertoca

El secretari de presidència de Càritas Catalunya, Luis Miguel Luna, assegura a Ràdio Estel que hi ha molta desinformació a l’hora de demanar ajudes

3 octubre 2022

Redacció

Comparteix

A l'espera que s'acabi confirmant la dada, el setembre ha tancat amb un IPC del 9%. Una xifra que es mostra lleugerament per sota de les vistes durant els mesos d'estiu, que superaven les dues xifres. Malgrat tot, l'escalada de preus no s'atura i això afecta, sobretot, les famílies més vulnerables. En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el secretari de presidència de Càritas Catalunya, Luis Miguel Luna, ha agraït que, en el seu moment, el govern espanyol anunciés la posada en marxa de la renda garantida de ciutadania o de l'ingrés mínim vital, però retreu al Govern de la Generalitat que anunciï noves ajudes quan encara hi ha entitats socials que no han rebut els diners que els pertoca.

"Hem reclamat diverses vegades que hi ha moltes organitzacions socials que encara no han cobrat la seva part i, de retruc, hi ha el perill que entitats socials catalanes entrin en un cert col·lapse econòmic."

Luis Miguel Luna, secretari de presidència de 'Càritas Catalunya'

Un altre problema que el responsable de comunicació de l'entitat ha posat de manifest és que hi ha molta desinformació. Ha assegurat que hi ha moltes persones que necessiten ajudes, però, per exemple, desconeixen que existeix la prestació de l'ingrés mínim vital o la llei de la segona oportunitat. "A més, si alguns dels tràmits s'han d'efectuar via telemàtica, moltes vegades no ho poden fer perquè no tenen competències digitals, no tenen equips per fer-ho", ha afegit Luna, que també ha insistit en el fet que no es tracta només de posar en marxa aquest tipus d'ajudes, sinó donar a conèixer i explicar com les persones més vulnerables se'n poden beneficiar.

"Si alguns dels tràmits de les ajudes s'han d'efectuar via telemàtica, moltes vegades no ho poden fer."

Luis Miguel Luna, secretari de presidència de 'Càritas Catalunya'

El secretari de presidència de Càritas ha exigit al Govern preveure, planificar i tenir clara la organització entre comunitat autònomes i govern central perquè els tràmits a l'hora de sol·licitar aquests tipus d'ajudes puguin arribar a més gent.

Entrevista a Luis Miguel Luna, secretari de presidència de Càritas Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció