En directe

Sense distància

ACCIÓ SOCIAL

Càritas diocesana de Barcelona denuncia la precarietat laboral que pateixen els col·lectius més vulnerables

Càritas diocesana de Barcelona ha volgut aprofitat l’arribada de l’1 de Maig, DiaInternacional de les persones treballadores, per denunciar la situació deprecarietat laboral que pateixen…

30 abril 2018

Redacció

Comparteix

Càritas diocesana de Barcelona ha volgut aprofitat l’arribada de l’1 de Maig, DiaInternacional de les persones treballadores, per denunciar la situació deprecarietat laboral que pateixen els col·lectius més vulnerables (majors de 55anys, joves i mares amb fills) amb una acció als búnquers del Carmel. Perfer-ho, l’entitat ha instal·lat diverses siluetes de persones sense rostre a l’skyline de Barcelona, que simbolitzen lainvisibilitat i despersonalització d’aquests col·lectius davant els poderspúblics i la societat.

Ambaquest acte de denúncia es vol fer visible que tot i l’aparent millora delmercat laboral, la situació de precarietat laboral va en augment: més de150.000 aturats fa dos anys que no troben feina, i el 50% de les persones quetreballen a temps parcial pateix subocupació (voldrien treballar més hores peròno troben feina). A aquestes dades hi hem de sumar, a més, que hi ha 9.000llars de Catalunya on la família no rep cap tipus d’ingrés.

Lespersones mereixen una igualtat d’oportunitats, perquè tenen rostre, perquètenen nom, perquè tenen una vida, i no poden cobrir les necessitats mésbàsiques”, ha denunciat Dessirée Garcia, responsable del Programa de Formació iInserció Laboral de Càritas diocesana de Barcelona.

Lacol·locació de les siluetes ha anat acompanyada també d’un manifest en què es demanala implicació del sector empresarial per generar espais d’ocupació, i es proposaaplicar una sèrie de polítiques relacionades amb el dret al treball i laigualtat, per millorar la situació actual. Tota la informació de l’acte de denúnciaaixí com el manifest es poden consultar a la pàgina web de l’entitat:  www.caritas.barcelona.

 

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció