En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Càritas diocesana de Barcelona denuncia un sistema de protecció social insuficient que no arriba a les famílies que atén

L’informe Segona onada de l’Impacte de la crisi de la Covid-19 en les llars ateses per Càritas Barcelona que aquest dimecres ha publicat Càritas de…

18 desembre 2020

Comparteix
L’informe Segona onada de l’Impacte de la crisi de la Covid-19 en les llars ateses per Càritas Barcelona que aquest dimecres ha publicat Càritas de la capital catalana sobre la segona onada de la pandèmia i la pobresa denuncia que les ajudes socials no arriben a les famílies vulnerables i que la majoria ni tan sols saben que existeixen ni que tenen dret a sol·licitar-les. En declaracions a Ràdio Estel, Anna Roig, cap de comunicació de Càritas Barcelona ha demanat que “es necessita una política d’ingressos mínims”. D’altra banda, ha dit que "malgrat que l’administració està superada per la situació, hauria d’abordar des d’una mirada holística el problema de l’habitatge”. 
La renda garantida que la Generalitat va crear el 2017 només arriba al 5% de les famílies que atén l'entitat. Des de Càritas Barcelona s’ha obert “un servei telemàtic de sol·licituds per tramitar aquesta ajuda”. Segons ha afirmat Roig, des de l’entitat cristiana estan preocupats perquè de totes les peticions que s’han fet, “la gran majoria estan encara en procés, i algunes s’han denegat”. 
L’informe de Càritas Barcelona publica unes conclusions dramàtiques: 1 de cada 5 llars ateses per Càritas Barcelona "no té cap mena d’ingrés i la pobresa severa afecta el 63% de les llars; el 52% d’aquestes llars té dificultats per portar una alimentació adequada; i el 43,1%, es troba en “apagada tecnològica”. 
Les conseqüències del Covid en la població més vulnerable ens estan remetent a altres èpoques de la història com la postguerra ha explicat Anna Roig pel que fa a la crisi habitacional. Càritas ha hagut d’incrementar el seu pressupost per assumir una crisi desbocada, alhora que denuncia un sistema de protecció social insuficient que no arriba a les famílies que atén. 
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció