En directe

Fabricació Pròpia

ACCIÓ SOCIAL

Càritas diocesana de Sant Feliu de Llobregat presenta oficialment la seva nova empresa d'inserció, Brins d'Oportunitats

El dimecres 27 de febrer, Càritas diocesana de Sant Feliu de Llobregat va presentar oficilament la seva nova empresa d'inserció, Brins d'Oportunitats. L'empresa, creada el…

28 febrer 2019

Macià Grau

Comparteix
El dimecres 27 de febrer, Càritas diocesana de Sant Feliu de Llobregat va presentar oficilament la seva nova empresa d'inserció, Brins d'Oportunitats. L'empresa, creada el 2018 com a part del programa de formació i inserció laboral de l'entitat, va néixer per potenciar l'economia social i solidària, però sobretot per donar resposta a les dificultats que tenen per trobar feina les persones en situació de risc d'exclusió.
Tot i que l'empresa ja fa un any que està en funcionament, aquest acte va servir per presentar públicament totes les seves activitats, així com per fer un petit balanç del 2018 i per mostrar les perspectives de futur.
La presentació, que va tenir lloc a la casa de l'Església del Bisbat de Sant Feliu, va començar amb la intervenció de Ramon Requena, membre de l'equip d'Economia solidària de Càritas espanyola, que va oferir una reflexió sobre la importància que tenen les empreses d'inserció al mercat laboral actual. Com va explicar, la característica principal d'aquestes associacions és que "se centren en l'acompanyament i posen l'èmfasi en la formació per aconseguir generar activitat i nous llocs de treballs". En aquesta mateixa direcció, el gerent de Brins, Lluís Barnés, va exposar que la prioritat central de l'entitat és la d'ajudar els seus treballadors a accedir al mercat laboral: "Tenim una tècnica d'inserció i una de producció, que acompanyen els empleats de manera continuada i els ajuden a ser més competents i a confiar en ells mateixos".
Per cloure l'acte, el director de Càritas diocesana de Sant Feliu, Ramon Carbonell, va fer un breu repàs a les xifres de l'empresa durant el seu primer any. Com va exposar, l'entitat ja ha aconseguit reunir en una cartera de més de 25 clients, que els han permès generar 3.500 hores de serveis en àmbits com la neteja o l'acompanyament a persones grans. Finalment, el bisbe de Sant Feliu, Mons. Agustí Cortés, va intervenir per donar les gràcies a la tasca que està fent Càritas amb iniciatives com aquesta, i va recordar la importància del treball i el sentit transcendent i comunitari que té.

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024