En directe

Vespres

ESGLÉSIA MÓN

Càritas es mobilitza per ajudar la població filipina

Càritas Filipines ha informat tota la xarxa internacional de Càritas que la tempesta Haiyan ha deixat un rastre de destrucció massiva. El pare Edwin Gariguez,…

11 novembre 2013

Càritas

Comparteix

Càritas Filipines ha informat tota la xarxa internacional de Càritas que la tempesta Haiyan ha deixat un rastre de destrucció massiva. El pare Edwin Gariguez, secretari executiu de Càritas Filipines-NASSA, ha assegurat que ´´és una gran catàstrofe, però la nostra planificació d´emergència ja està en marxa´´.

Càritas Filipines ha activat un pla urgent de resposta a l´emergència i ha posat en alerta les 96 diòcesis d´arreu del país. Els equips de Càritas han desplegat personal d´emergència en algunes de les zones més afectades per fer una avaluació inicial dels danys i identificar els sectors de població que necessiten assistència més urgent.

´´És la tempesta més forta i més gran que ha colpejat mai el país. Ha afectat una zona ja devastada per un terratrèmol. Ens trobem en una situació de màxima necessitat. És una gran calamitat´´, ha assenyalat Edwin Gariguez. També informa que les línies elèctriques, les telefòniques i les antenes de telefonia mòbil estan destruïdes, per la qual cosa és molt difícil la comunicació amb les àrees més afectades.

Càritas Filipines diu que les comunitats parroquials de les diòcesis filipines més colpejades han començat a coordinar-se amb les autoritats locals per ajudar els damnificats. Moltes de les esglésies i instal·lacions parroquials que es mantenen dretes s´han habilitat com a refugis temporals i com a centres d´ajuda d´emergència per als damnificats.

Un cop fetes les primeres avaluacions d´aquesta catàstrofe, Càritas Filipines posarà a punt les properes setmanes un pla global de resposta a l´emergència i la crida d´ajuda al conjunt de les Càritas d´arreu del món.

Càritas espanyola, que des de fa dècades té una estreta relació de cooperació amb les Filipines, s´ha posat a disposició de Càritas Filipines per acompanyar la seva resposta a l´emergència en el marc de la xarxa internacional. Per això, ha aprovat l´enviament urgent d´una partida inicial de 200.000 euros per donar suport a les accions d´ajuda a les víctimes en aquesta primera fase de l´emergència.

També ha activat la campanya Càritas amb les Filipines per canalitzar el compromís dels donants espanyols amb els damnificats del tifó Haiyan.

Per a més informació:

Tel. 902 339 999

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció