En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Càritas ha ajudat més de 700 persones a trobar un lloc de treball des de Feina amb Cor, que ha complert un any

Feina amb Cor, un projecte de Càritas Barcelona que ha complert el primer aniversari aquest 9 de desembre, ha servit per donar feina a més…

16 desembre 2014

Redacció

Comparteix
Feina amb Cor, un projecte de Càritas Barcelona que ha complert el primer aniversari aquest 9 de desembre, ha servit per donar feina a més de 700 persones de les 1.400 que han sol·licitat l'ajuda per trobar-la. L'ambiciosa iniciativa ha estat aquest dimecres el tema central del programa L'Església no s'atura, dins la Fórmula Estel, en què han participat Ariadna Antequera, assessora d'Ocupació del programa Feina amb Cor de Càritas, i Eledino García, un usuari del projecte que ha trobat feina i que treballa des de l'1 de desembre en una fundació del sector alimentari.
Feina amb Cor és una programa d'acompanyament a l'ocupació per a aturats de llarga durada amb càrregues familiars. La seva finalitat és la inserció laboral de les persones a l'atur, però sobretot que cada persona sigui autosuficient en el procés de buscar feina. Ariadna Antequera ha explicat que, "quan l'usuari truca a la porta de Càritas, se li assigna un assessor amb el qual farà tallers d'eines i habilitats en tot el que és una preparació per treballar, dins tot un procés que comporta explorar quines competències i habilitats que el candidat pot aportar en un lloc concret". El projecte ofereix, segons l'assessora, "un ampli acompanyament, paraula molt important perquè, a més de buscar feina, cal ajudar la persona necessitada en allò que és el ritme, les possibilitats i altres aspectes".
Els usuaris piquen a la porta de les empreses, però "també ho fan els gestors que ajuden aquests aturats". Tot l'equip, segons ha explicat Ariadna Antequera, dóna forma a les "empreses amb cor, que reben una oferta de serveis a la qual estan responent molt bé des de tots els sectors, com ara la neteja, els serveis administratius, l'habitatge, l'alimentació i molts altres". Les persones que arriben a Feina amb Cor truquen al telèfon 93 117 08 11. Si compleixen els requisits, aturats de llarga durada amb càrregues familiars sense prestació de l'atur i sense cap feina remunerada a casa, accedeixen al servei de buscar treball.
Eledino García ha explicat que va arribar "a través d'unes persones que coneixien la situació personal, en risc d'exclusió social després d'haver estat autònom durant molts anys". Ara ha trobat "no només ajuda per trobar feina, sinó també uns amics que han buscat una cosa que s'adapti a les necessitats" que ell tenia. L'empresa on treballa és la Fundació Futur, que ofereix serveis de menjar i restauració "amb una doble dimensió, social i de consum personal". Pel que fa a la feina, Eledino García ha assegurat que ha trobat "un gran ambient amb els companys" després d'haver passat per una convivència molt positiva "en tallers de preparació laboral i motivació personal on es comprova que hi ha moltes persones en la mateixa situació, sovint amb molt de temps sense treballar, cosa que sovint desanima".
Ariadna Antequera ha fet també una crida a fer una aportació econòmica aquest diumenge a les esglésies, en el moment central de la Campanya de Nadal de Càritas a totes les diòcesis. Amb el lema "Què fas amb el teu germà? Estima i viu la justícia!", l'entitat catòlica sensibilitza tothom per continuar atenent les necessitats de milers de persones necessitades.
Es pot escoltar aquí (des del minut 11'00") tot el col·loqui.

Més actualitat

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023