En directe

Tot anirà bé

RÀDIO ESTEL

Càritas ha ajudat més de 700 persones a trobar un lloc de treball des de Feina amb Cor, que ha complert un any

Feina amb Cor, un projecte de Càritas Barcelona que ha complert el primer aniversari aquest 9 de desembre, ha servit per donar feina a més…

16 desembre 2014

Redacció

Comparteix
Feina amb Cor, un projecte de Càritas Barcelona que ha complert el primer aniversari aquest 9 de desembre, ha servit per donar feina a més de 700 persones de les 1.400 que han sol·licitat l'ajuda per trobar-la. L'ambiciosa iniciativa ha estat aquest dimecres el tema central del programa L'Església no s'atura, dins la Fórmula Estel, en què han participat Ariadna Antequera, assessora d'Ocupació del programa Feina amb Cor de Càritas, i Eledino García, un usuari del projecte que ha trobat feina i que treballa des de l'1 de desembre en una fundació del sector alimentari.
Feina amb Cor és una programa d'acompanyament a l'ocupació per a aturats de llarga durada amb càrregues familiars. La seva finalitat és la inserció laboral de les persones a l'atur, però sobretot que cada persona sigui autosuficient en el procés de buscar feina. Ariadna Antequera ha explicat que, "quan l'usuari truca a la porta de Càritas, se li assigna un assessor amb el qual farà tallers d'eines i habilitats en tot el que és una preparació per treballar, dins tot un procés que comporta explorar quines competències i habilitats que el candidat pot aportar en un lloc concret". El projecte ofereix, segons l'assessora, "un ampli acompanyament, paraula molt important perquè, a més de buscar feina, cal ajudar la persona necessitada en allò que és el ritme, les possibilitats i altres aspectes".
Els usuaris piquen a la porta de les empreses, però "també ho fan els gestors que ajuden aquests aturats". Tot l'equip, segons ha explicat Ariadna Antequera, dóna forma a les "empreses amb cor, que reben una oferta de serveis a la qual estan responent molt bé des de tots els sectors, com ara la neteja, els serveis administratius, l'habitatge, l'alimentació i molts altres". Les persones que arriben a Feina amb Cor truquen al telèfon 93 117 08 11. Si compleixen els requisits, aturats de llarga durada amb càrregues familiars sense prestació de l'atur i sense cap feina remunerada a casa, accedeixen al servei de buscar treball.
Eledino García ha explicat que va arribar "a través d'unes persones que coneixien la situació personal, en risc d'exclusió social després d'haver estat autònom durant molts anys". Ara ha trobat "no només ajuda per trobar feina, sinó també uns amics que han buscat una cosa que s'adapti a les necessitats" que ell tenia. L'empresa on treballa és la Fundació Futur, que ofereix serveis de menjar i restauració "amb una doble dimensió, social i de consum personal". Pel que fa a la feina, Eledino García ha assegurat que ha trobat "un gran ambient amb els companys" després d'haver passat per una convivència molt positiva "en tallers de preparació laboral i motivació personal on es comprova que hi ha moltes persones en la mateixa situació, sovint amb molt de temps sense treballar, cosa que sovint desanima".
Ariadna Antequera ha fet també una crida a fer una aportació econòmica aquest diumenge a les esglésies, en el moment central de la Campanya de Nadal de Càritas a totes les diòcesis. Amb el lema "Què fas amb el teu germà? Estima i viu la justícia!", l'entitat catòlica sensibilitza tothom per continuar atenent les necessitats de milers de persones necessitades.
Es pot escoltar aquí (des del minut 11'00") tot el col·loqui.

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció