En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Càritas presenta el projecte ´´Feina amb Cor´´

Càritas diocesana de Barcelona ha fet un pas més en l´àmbit de l´ocupació per tal de donar resposta a l´augment del nombre de persones que…

30 octubre 2013

Redacció

Comparteix

Càritas diocesana de Barcelona ha fet un pas més en l´àmbit de l´ocupació per tal de donar resposta a l´augment del nombre de persones que recorren a l´entitat perquè no tenen feina ni recursos. Per això acaba de posar en marxa el projecte Feina amb Cor.Com ha explicat Jordi Roglà, director de Càritas diocesana de Barcelona, ´´més enllà de les xifres que parlen de l´atur al nostre país, ens preocupa el patiment humà de les persones´´.

Perdre la feina i no tenir perspectives laborals aboca les persones a l´exclusió social i esdevé un factor important per al deteriorament de la seva salut, assenyala Càritas. Orientació i formació són les bases de l´acompanyament que Càritas posa a l´abast de les persones per ajudar-les a trobar feina.

El projecte Feina amb Cor es caracteritza pel treball en xarxa amb empreses i entitats per poder arribar a més persones i millorar la qualitat de l´acompanyament en els processos laborals.

Càritas també ha engegat el Servei d´Acompanyament a l´Ocupació, dins del marc del projecte Feina amb Cor, i pretén atendre entre 1.000 i 2.000 persones en dos anys.

Gràcies a aquest servei, es guiarà i s'assessorarà les persones de forma personalitzada perquè puguin aconseguir un contracte de treball, el puguin mantenir i perquè si han de tornar a buscar feina puguin fer-ho de manera autònoma. Les persones a les quals s´adreça aquest servei tenen aquest perfil: porten més d´un any a l´atur, tenen familiars al seu càrrec i han esgotat, o estan a punt de fer-ho, la prestació per desocupació.

Les persones interessades en aquest servei poden adreçar-s´hi trucant al telèfon 931 149 047.

Segons dades dels fluxos del mercat de treball de l´Institut Nacional d´Estadística, el 10% de les persones amb baixa qualificació i que porten més d´un any a l´atur troben feina. Actualment, Càritas ha aconseguit que aquest percentatge sigui d´un 15%. Amb el nou servei d´acompanyament es preveu arribar fins al 20 o el 25%.

Com ha assenyalat el delegat episcopal de Càritas, Salvador Bacardit, cercar respostes efectives a aquest drama social és una qüestió de ´´justícia social´´.

Per a més informació, cliqueu aquí.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció