En directe

Cocodril Club

ESGLÉSIA CATALUNYA

Càritas presenta el projecte ´´Feina amb Cor´´

Càritas diocesana de Barcelona ha fet un pas més en l´àmbit de l´ocupació per tal de donar resposta a l´augment del nombre de persones que…

30 octubre 2013

Redacció

Comparteix

Càritas diocesana de Barcelona ha fet un pas més en l´àmbit de l´ocupació per tal de donar resposta a l´augment del nombre de persones que recorren a l´entitat perquè no tenen feina ni recursos. Per això acaba de posar en marxa el projecte Feina amb Cor.Com ha explicat Jordi Roglà, director de Càritas diocesana de Barcelona, ´´més enllà de les xifres que parlen de l´atur al nostre país, ens preocupa el patiment humà de les persones´´.

Perdre la feina i no tenir perspectives laborals aboca les persones a l´exclusió social i esdevé un factor important per al deteriorament de la seva salut, assenyala Càritas. Orientació i formació són les bases de l´acompanyament que Càritas posa a l´abast de les persones per ajudar-les a trobar feina.

El projecte Feina amb Cor es caracteritza pel treball en xarxa amb empreses i entitats per poder arribar a més persones i millorar la qualitat de l´acompanyament en els processos laborals.

Càritas també ha engegat el Servei d´Acompanyament a l´Ocupació, dins del marc del projecte Feina amb Cor, i pretén atendre entre 1.000 i 2.000 persones en dos anys.

Gràcies a aquest servei, es guiarà i s'assessorarà les persones de forma personalitzada perquè puguin aconseguir un contracte de treball, el puguin mantenir i perquè si han de tornar a buscar feina puguin fer-ho de manera autònoma. Les persones a les quals s´adreça aquest servei tenen aquest perfil: porten més d´un any a l´atur, tenen familiars al seu càrrec i han esgotat, o estan a punt de fer-ho, la prestació per desocupació.

Les persones interessades en aquest servei poden adreçar-s´hi trucant al telèfon 931 149 047.

Segons dades dels fluxos del mercat de treball de l´Institut Nacional d´Estadística, el 10% de les persones amb baixa qualificació i que porten més d´un any a l´atur troben feina. Actualment, Càritas ha aconseguit que aquest percentatge sigui d´un 15%. Amb el nou servei d´acompanyament es preveu arribar fins al 20 o el 25%.

Com ha assenyalat el delegat episcopal de Càritas, Salvador Bacardit, cercar respostes efectives a aquest drama social és una qüestió de ´´justícia social´´.

Per a més informació, cliqueu aquí.

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció