En directe

Fabricació Pròpia

ACCIÓ SOCIAL

Càritas Terrassa instal·la el primer contenidor de roba usada

Des del dilluns 27 de febrer ja ha quedat instal·lat el primer contenidor de roba usada de Càritas. Gràcies a un acord entre Càritas diocesana…

28 febrer 2017

Comparteix

Des del dilluns 27 de febrer ja ha quedat instal·lat el primer contenidor de roba usada de Càritas. Gràcies a un acord entre Càritas diocesana de Terrassa i la Fundació Formació i Treball amb l'Ajuntament de Mollet del Vallès, es preveu instal·lar vint contenidors en aquesta població del bisbat de Terrassa. El primer contenidor està situat a la plaça Major amb Avinguda Llibertat. La previsió és recollir uns 100.000 quilos de roba usada l'any a la ciutat.

La roba recollida es traslladarà a la planta de residus tèxtils de Sant Esteve Sesrovires, gestionada per la Fundació Formació i Treball. La que estigui en bon estat s'envairà a la botiga de roba de Càritas a Mollet. D'aquesta manera, es generaran llocs de treball per a persones en risc d'exclusió social, tant al punt de venda com en el procés de tractament dels teixits.

Segons ha manifestat el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, "aquests contenidors serveixen per fer una de les obres de misericòrdia, vestir el despullat", i ha explicat que la solidaritat és una forma de fer "ecologia espiritual", també necessària per a la vida de les persones. Saiz Meneses ha dit que l'acord entre les diferents institucions és una "meravella" i un "exemple". Tant Salvador Obiols, director general de Càritas diocesana de Terrassa, com Albert Alberich, director de la Fundació Formació i Treball, han destacat la tasca que es fa amb el tractament ètic de la roba usada per tal de dignificar les persones, especialment per a la creació d'ocupació entre aquells sectors en risc d'exclusió social.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024