En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Carla Costa, de la Renovació Carismàtica en l'Esperit, diu que aquesta realitat és un ressò "de la Pentecosta dels apòstols"

La Renovació Carismàtica Catòlica en l'Esperit ha celebrat, aquest cap de setmana passat a Madrid, la seva assemblea amb la participació de tots els grups…

21 octubre 2015

Redacció

Comparteix
La Renovació Carismàtica Catòlica en l'Esperit ha celebrat, aquest cap de setmana passat a Madrid, la seva assemblea amb la participació de tots els grups d'Espanya. Carla Costa, servidora del Grup Bona Nova de la RCCeE a Barcelona, ha destacat que "el laic colombià i professor de Teologia Andrés Felipe Aranga ha parlat, en tres xerrades, sobre l'amor de Déu, sobre la figura de la Mare de Déu (per exemple, a les noces de Canà) i sobre la importància de fonamentar la pregària i la convivència en aquest amor". També ha explicat que "els missatges han estat kerigmàtics, basats en la idea que Déu ha vingut, s'ha fet un de nosaltres i ens ha salvat"
"La vocació de la Renovació és la lloança, quan el Senyor suscita aquest moviment interior, cosa que fa que molts germans es trobin i experimentin la mateixa experiència dels apòstols en la Pentecosta". Així ha resumit Carla Costa, també mestra i mare de família, el que és la presència de l'Esperit Sant, "veritable fundador de la Renovació Carismàtica", per entendre "la salvació de tots els homes". La servidora del Grup Bona Nova, cantant i directora del grup de música en aquesta assemblea, ha comentat que, "en una trobada com aquesta, tothom té l'oportunitat de compartir moltes coses, de parlar, d'explicar-se vivències o allò que el Senyor fa en les nostres vides".
La Renovació Carismàtica és una realitat nascuda als Estats Units, a partir d'una primera experiència d'efusió de l'Esperit Sant l'any 1900, amb participació de pentecostals nord-americans i europeus. "Més endavant, uns estudiants catòlics, tot veient la gran força de l'Església evangèlica, decideixen impulsar aquesta nova vivència basada en la lloança", ha recordat Carla Costa. Tota aquesta realitat eclesial, actualment, s'organitzar en grups de trobada habitualment setmanal en què es comparteixen vivències, es fa pregària, es canta i es posen en comú totes les sensibilitats espirituals a partir de la lloança i la confiança en l'Esperit Sant, el referent "de l'amor del Senyor".
Es pot escoltar AQUÍ  (minut 30'30") tota l'entrevista a Carla Costa.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció