En directe

El diumenge a Montserrat

CULTURA

SOCIETAT

Carla Simón: “La cultura ens exporta. 'Alcarràs' ha fet que molta gent conegui la llengua catalana, i això és una bona notícia”  

Carla Simón reivindica el poder del cinema i de la cultura, arran de la seva última pel·lícula, 'Alcarràs', que ha estat l'escollida per representar Espanya als Oscar.

15 setembre 2022

Redacció

Comparteix

Alcarràs comença un nou viatge internacional, després de guanyar l'Os d'or a la Berlinale, amb possible final a Hollywood, com candidata a millor pel·lícula internacional.

En una entrevista a 'La Caravana' de Ràdio estel, la directora del film, Carla Simón, ha explicat que sorprèn que un film tan local com Alcarràs, connecti amb tanta gent.

"A Berlín, era la primera vegada que la vèiem amb una audiència i internacional. Ens vam quedar molt sorpresos de com, tot i ser una història local, podia arribar a tanta gent. La gent hi connecta d'una manera molt semblant a aquí."

Un dels moments de la pel·lícula 'Alcarràs', dirigida per Carla Simón.

També destaca la importància que la pel·lícula hagi tingut reconeixement internacional pel que fa a la llengua catalana. Simón celebra que el poder del cinema pugui exportar la cultura catalana i donar-la a conèixer arreu del món.

"Amb 'Estiu 1993' ja va passar. A través de la pel·lícula molta gent ha après què és el català. Això és el que fa la cultura: exportar-nos."

Simón ja coneix part del camí cap al màxim guardó cinematogràfic, que va fer amb Estiu 1993, però que es va quedar a la preselecció. Ara, Alcarràs ha de competir amb unes 100 pel·lícules que es presenten en una primera fase, de les quals l'acadèmia en tria 15 i, finalment, 5 són les escollides per competir pel guardó.

La directora sap que és un camí llarg, i per experiència, sap que l'equip que hi ha al darrere no s'ha de fer unes grans expectatives encara, tot i que ha confessat que als actors els hi fa molta il·lusió. Tot i això, els protagonistes ja ho han celebrat amb el poble, ja que arribar fins aquí és tot un mèrit.

"Els actors estan eufòrics. Jo els hi dic que han de ser molt prudents perquè ja veurem què passa."

Ara, Carla Simón ja treballa en la seva tercera pel·lícula, Romería, que parla de la memòria familiar. Amb aquest tercer film, espera tancar un cicle de pel·lícules autobiogràfiques perquè Carla Simón assegura que també té ganes de parlar d'altres coses.

Entrevista a Carla Simón, directora d''Alcarràs'

0:00 / 0:00

Més actualitat

Ernest Maragall: "L'única certesa és que seré el candidat. Altres sembla que encara tenen dubtes i processos oberts"

Ernest Maragall

El líder d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, creu que una possible llista cívica de l'ANC "no tindria gaire possibilitats d'èxit"

23 setembre 2022

Redacció

La Sagrada Família recupera el calendari inicial de construcció i el gruix de les obres acabarà el 2026

La Sagrada Família

Per finalitzar el temple quedaria pendent la façana de la Glòria, que continua aturada pel conflicte veïnal

22 setembre 2022

Redacció

"Als instituts catalans hi ha hagut una aplicació de les noves tecnologies desmesurada"

Diversos instituts catalans tenen problemes amb la xarxa wifi des de l'inici de curs. Xavier Massó, secretari general del sindicat Aspepc·sps, alerta que fa temps que passa

21 setembre 2022

Redacció