En directe

Sense distància

CULTURA

SOCIETAT

Carla Simón: “La cultura ens exporta. 'Alcarràs' ha fet que molta gent conegui la llengua catalana, i això és una bona notícia”  

Carla Simón reivindica el poder del cinema i de la cultura, arran de la seva última pel·lícula, 'Alcarràs', que ha estat l'escollida per representar Espanya als Oscar.

15 setembre 2022

Redacció

Comparteix

Alcarràs comença un nou viatge internacional, després de guanyar l'Os d'or a la Berlinale, amb possible final a Hollywood, com candidata a millor pel·lícula internacional.

En una entrevista a 'La Caravana' de Ràdio estel, la directora del film, Carla Simón, ha explicat que sorprèn que un film tan local com Alcarràs, connecti amb tanta gent.

"A Berlín, era la primera vegada que la vèiem amb una audiència i internacional. Ens vam quedar molt sorpresos de com, tot i ser una història local, podia arribar a tanta gent. La gent hi connecta d'una manera molt semblant a aquí."

Un dels moments de la pel·lícula 'Alcarràs', dirigida per Carla Simón.

També destaca la importància que la pel·lícula hagi tingut reconeixement internacional pel que fa a la llengua catalana. Simón celebra que el poder del cinema pugui exportar la cultura catalana i donar-la a conèixer arreu del món.

"Amb 'Estiu 1993' ja va passar. A través de la pel·lícula molta gent ha après què és el català. Això és el que fa la cultura: exportar-nos."

Simón ja coneix part del camí cap al màxim guardó cinematogràfic, que va fer amb Estiu 1993, però que es va quedar a la preselecció. Ara, Alcarràs ha de competir amb unes 100 pel·lícules que es presenten en una primera fase, de les quals l'acadèmia en tria 15 i, finalment, 5 són les escollides per competir pel guardó.

La directora sap que és un camí llarg, i per experiència, sap que l'equip que hi ha al darrere no s'ha de fer unes grans expectatives encara, tot i que ha confessat que als actors els hi fa molta il·lusió. Tot i això, els protagonistes ja ho han celebrat amb el poble, ja que arribar fins aquí és tot un mèrit.

"Els actors estan eufòrics. Jo els hi dic que han de ser molt prudents perquè ja veurem què passa."

Ara, Carla Simón ja treballa en la seva tercera pel·lícula, Romería, que parla de la memòria familiar. Amb aquest tercer film, espera tancar un cicle de pel·lícules autobiogràfiques perquè Carla Simón assegura que també té ganes de parlar d'altres coses.

Entrevista a Carla Simón, directora d''Alcarràs'

0:00 / 0:00

Més actualitat

Els veïns de Badalona exigeixen la posada en marxa del Consell de Prevenció i Seguretat per lluitar contra les agressions sexuals

Imatge de l'enganxina de l'112 d'un cotxe de Mossos d'Esquadra

El psicòleg Jaume Funes assegura que ni el Codi Penal ni l'abandonament són la solució

7 juny 2023

Redacció

Les vacances escolars són un risc per als infants que no tenen hàbit de lectura a casa

Alumnes d'Artés amb el llibre 'La revolta dels burots'

Ho diu Marta López, directora del programa de lectura Lecxit, de la Fundació Bofill, qui assegura que "usar una pantalla i no ser lector no té una relació directa"

6 juny 2023

Redacció

"No crec que cap canvi de govern aturi o no posi en marxa la llei de l’oblit oncològic"

Mostra mèdica

L'Associació contra el Càncer a Barcelona remarca que moltes empreses no adeqüen la reincorporació progressiva a la feina de una persona que ha superat un càncer

5 juny 2023

Redacció