En directe

El Matí a Ràdio Estel

SOCIETAT

Carles Armengol: "El canvi migratori està sacsejant el món"

Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Ivan González, economista i màster en Economia Social, i Carles Armengol, pedagog i president…

20 juliol 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Ivan González, economista i màster en Economia Social, i Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, han coincidit aquest divendres a l'hora de destacar, des del programa El Mirador de l'actualitat, que la crisi dels refugiats i les migracions en general com el tema més important d'aquesta temporada que ara tanquem. Armengol ha destacat que "el moviment migratori és una qüestió que no és momentània, sinó d'un calat profund". En aquesta línia, ha afegit que "és un canvi que està sacsejant el món, condiciona polítiques i canvis, com ara a Itàlia i en els populismes europeus, i la mateixa crisi europea". Carreras, per la seva banda, ha recordat que "la crisi europea és molt important, amb aquest Brexit que es consolida sense estar acordat". La periodista ha expressat el seu desig que "es respongui globalment al drama de les migracions", i ha lamentat que "això no passat". Ivan González ha dit que "no s'ha solucionat des d'Europa el tema de les migracions, com un fenomen global que no és només l'Aquarius i sobre el qual no s'aporten mesures que resolguin els problemes"
En altres moments, Carles Armengol ha lamentat també que "la política internacional no ha evolucionat" i que "els països actuen com si fossin tan independents com si poguessin actuar per a ells sols". El pedagog ha denunciat que "s'actua sovint per interessos a curt termini dels respectius països sense visió global". Teresa Carreras ha recordat, com assegurava el cardenal Joan-Josep Omella uns dies abans en un acte a l'Ajuntament de Barcelona, que "si arriben aquí persones amb menys recursos, nosaltres serem més pobres". Igualment ha assegurat que "no som capaços d'elaborar lleis socials més obertes".
Sobre la situació política a Catalunya, Ivan González ha subratllat que "el diàleg sempre és positiu, tant si una persona és independentista com si no", i ha recordat que "judicialitzar la política és un mal". Teresa Carreras ha comentat que "és difícil negociar i dialogar amb gent a la presó", i ha reivindicat "moviments ràpids que facin canviar les coses, tornant enrere". Armengol, a més, ha recordat que "el tema judicial és molt mogut, però cal tenir en compte que està en fase d'instrucció i no s'ha fet encara un judici". També ha assegurat que "les activacions i retirades de l'euroordre ha mostrat una feblesa, i aquest és un tema de justícia amb un curs que no és tan lineal i permet que la fiscalia replantegi i reconsideri coses". Finalment, tots tres han coincidit també a l'hora de reclamar més atenció i més record a les víctimes dels atemptats de l'agost passat a Catalunya, una altra de les qüestions informatives i d'anàlisi especialment importants aquesta temporada. 
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 20 de juliol.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció