En directe

Sense distància

SOCIETAT

Carles Armengol: "El canvi migratori està sacsejant el món"

Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Ivan González, economista i màster en Economia Social, i Carles Armengol, pedagog i president…

20 juliol 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Ivan González, economista i màster en Economia Social, i Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, han coincidit aquest divendres a l'hora de destacar, des del programa El Mirador de l'actualitat, que la crisi dels refugiats i les migracions en general com el tema més important d'aquesta temporada que ara tanquem. Armengol ha destacat que "el moviment migratori és una qüestió que no és momentània, sinó d'un calat profund". En aquesta línia, ha afegit que "és un canvi que està sacsejant el món, condiciona polítiques i canvis, com ara a Itàlia i en els populismes europeus, i la mateixa crisi europea". Carreras, per la seva banda, ha recordat que "la crisi europea és molt important, amb aquest Brexit que es consolida sense estar acordat". La periodista ha expressat el seu desig que "es respongui globalment al drama de les migracions", i ha lamentat que "això no passat". Ivan González ha dit que "no s'ha solucionat des d'Europa el tema de les migracions, com un fenomen global que no és només l'Aquarius i sobre el qual no s'aporten mesures que resolguin els problemes"
En altres moments, Carles Armengol ha lamentat també que "la política internacional no ha evolucionat" i que "els països actuen com si fossin tan independents com si poguessin actuar per a ells sols". El pedagog ha denunciat que "s'actua sovint per interessos a curt termini dels respectius països sense visió global". Teresa Carreras ha recordat, com assegurava el cardenal Joan-Josep Omella uns dies abans en un acte a l'Ajuntament de Barcelona, que "si arriben aquí persones amb menys recursos, nosaltres serem més pobres". Igualment ha assegurat que "no som capaços d'elaborar lleis socials més obertes".
Sobre la situació política a Catalunya, Ivan González ha subratllat que "el diàleg sempre és positiu, tant si una persona és independentista com si no", i ha recordat que "judicialitzar la política és un mal". Teresa Carreras ha comentat que "és difícil negociar i dialogar amb gent a la presó", i ha reivindicat "moviments ràpids que facin canviar les coses, tornant enrere". Armengol, a més, ha recordat que "el tema judicial és molt mogut, però cal tenir en compte que està en fase d'instrucció i no s'ha fet encara un judici". També ha assegurat que "les activacions i retirades de l'euroordre ha mostrat una feblesa, i aquest és un tema de justícia amb un curs que no és tan lineal i permet que la fiscalia replantegi i reconsideri coses". Finalment, tots tres han coincidit també a l'hora de reclamar més atenció i més record a les víctimes dels atemptats de l'agost passat a Catalunya, una altra de les qüestions informatives i d'anàlisi especialment importants aquesta temporada. 
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 20 de juliol.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció