En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Carles Cases presenta el disc “Araguaia, diàleg amb Pere Casaldàliga”

El compositor català resident a Borredà Carles Cases acaba de publicar el seu nou disc Araguaia. Diàlegs amb Pere Casaldàliga, un recorregut musical per l'Amèrica…

24 desembre 2014

Redacció

Comparteix

El compositor català resident a Borredà Carles Cases acaba de publicar el seu nou disc Araguaia. Diàlegs amb Pere Casaldàliga, un recorregut musical per l'Amèrica Llatina que s'inspira en la relació que va tenir l'artista amb el religiós, després d'uns anys de visitar-lo al seu poblat de São Félix do Araguaia (Brasil). El disc Araguaia és podria definir “com una abundància d’amistat condensada amb música”, Segons Carles Cases l’atracció que desprèn “ el bisbe” és tan forta que et fa repetir l’experiència”. Aquest treball també descobreix la faceta de poeta que té Pere Casaldàliga.

Segons el compositor de Sallent, el CD invita l’oient a viatjar a través de la música pels paisatges de la vida de Casaldàliga. La lletra de les cançons que formen part d’aquest disc són textos i poemes del conegut religiós. Pel que fa a les peces instrumentals, han estat creades a partir de les impressions i sensacions viscudes per Cases durant aquests viatges. Carles Cases porta tota una vida dedicat a la música. El sallentí és un dels compositors catalans més reconeguts internacionalment per les seves bandes sonores de pel·lícules de Ventura Pons o Peter Greenaway, entre d’altres.

Es pot escoltar aquí (minut 34'00") l'entrevista a Carles Cases.

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció