En directe

Fórmula Estel

AUDIOS

Carme Elias: "Em queda mantenir l'amor i l'humor pels que m'estimen"

L'actriu Carme Elias presenta el documental 'Mientras seas tú', el seu "últim viatge conscient"

30 octubre 2023

Redacció

Comparteix

Què li queda a Carme Elias, ara que ja s'ha retirat dels focus? Des que va anunciar que patia alzheimer, ha escrit un llibre ('Quan deixi de ser jo') i, ara, presenta un documental amb la directora Claudia Pinto, una gran amiga seva. Li queda-diu- "mantenir l'amor i l'humor pels que m'estimen".

Carme Elias, durant l'entrevista amb Joan Trias a 'La Caravana'
Carme Elias, durant l'entrevista amb Joan Trias a La Caravana | OLMA GIRÓ

'Mientras seas tú' és, com diu Elias, el seu "últim viatge conscient". "Ja no tinc por", diu l'actriu en aquesta entrevista amb Joan Trias a La Caravana. I es nota, perquè parla del seu acceptat final amb tota naturalitat i amb una elegància que mai li ha faltat. "M'ha vingut bé (fer el documental i escriure el llibre) no em fa por tenir un micròfon davant i m'encanta explicar què em passa, és una manera de sortir de casa". No obstant això, "va més lent del que havia pensat", ens diu.

"La malaltia va més lenta del que havia pensat"

En aquesta conversa, es reafirma i confirma que vol una mort digna. "Tinc molta salut i no vull que quan ja no hi sigui jo, em tinguin amb aquesta energia esperant la mort". Però també parla del que li ha "regalat' la malaltia, de les emocions durant el trajecte d'acceptar-la i explicar-la i del que li queda per fer. "M'agradaria poder dir adeu amb serenitat, però crec que perdré el cap abans que la salut. M'agradaria poder acomiadar-me de la meva família al meu voltant amb un rock and roll. L'últim que vull oblidar són les cares estimades.

Entrevista a l'actriu Carme Elias

0:00 / 0:00

Més actualitat

MEDICINA

La Societat Catalana de Pneumologia denuncia la manca de pneumòlegs i d'especialistes ben formats

La presidenta de la societat científica, Carme Monasterio, lamenta: "La situació de sobrecàrrega no es pot mantenir eternament"

29 novembre 2023

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

ESGLÉSIA ESPANYA

ESGLÉSIA MÓN

El Papa rep aquest dimarts tota la Conferència Episcopal Espanyola

El Papa rep la Conferència Episcopal Espanyola

Els bisbes d'Espanya, convocats pel Dicasteri per al Clergat, coneixeran les conclusions de la visita que dos enviats del Pontífex van fer a principis d'any als 45 seminaris

28 novembre 2023

Redacció

MEDI AMBIENT

Sarai Sarroca (Meteocat) sobre la sequera: "Esperem a la primavera aturar el cop"

El Pantà de Sau, amb un nivell d'aigua molt baix

La directora del Servei Meteorològic de Catalunya assegura que "ens refarem", però demana "aprendre" a gestionar millor l'aigua que arribi

27 novembre 2023

Redacció