En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

Carme Forcadell: "L’independentisme no està tan fort al carrer, perquè la il·lusió no és la mateixa"  

Sobre la proposta de l’ANC de fer una llista cívica, l'expresidenta de l'Assemblea ha dit que “ja n'hi ha hagut intents i no han reeixit”.

12 setembre 2023

Redacció

Comparteix

Carme Forcadell, davant l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova de Barcelona, l'11 de setembre de 2023 | ACN

L'endemà de la manifestació independentista de l'11 de setembre, l'expresidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, ha estat entrevistada al programa La Caravana de Ràdio Estel. Respecte al recolzament que ha viscut als carrers l'independentisme, Forcadell ha assegurat que ha minvat: "L'independentisme no està tan fort al carrer com amb la Via Catalana del 2014" -ha dit- i ho atribueix al fet que "la il·lusió no és la mateixa". "Sobretot -ha afegit-, perquè hi ha hagut una "repressió" que ha marcat molt el moviment independentista. Tot i això, ha valorat "bé" la mobilització d'ahir perquè "per aconseguir els objectius de "l'amnistia i l'autodeterminació" cal que hi hagi "molta mobilització".

"Hi ha hagut una repressió que ha marcat molt el moviment independentista"

Carme Forcadell, sobre la proposta de la llista cívica que fa l'ANC

Forcadell també pensa que la proposta d'una llista cívica que fa l'ANC no és adequada perquè "ja s'ha intentat en altres ocasions" i "no ha reeixit". Per il·lustrar-ho, ha posat d'exemple la llista de Junts pel Sí i la de Jordi Graupera a l'Ajuntament de Barcelona.

L'expresidenta de l'ANC també ha criticat el rumb actual de l'entitat, perquè creu que "ha perdut la transversalitat i s'adreça a una minoria", i diu que abans era un espai on molta gent de diferents partits polítics se sentia "còmode" i, en canvi, ara, hi ha molta gent que "no se sent còmode amb el discurs" que ha adoptat.

Preguntada per quin desig demanaria ara a la Moreneta, Forcadell ha contestat que "el primer miracle que desitjaria és que les negociacions per l'amnistia vagin bé", i veu que l'aritmètica parlamentària ha obert una escletxa "històrica" per aconseguir-ho. Sobre si Junts i Esquerra han de fer front comú per a la investidura, la també expresidenta del Parlament opina que "els dos partits "són conscients que és més important que mai que se'n coordinin".

Escolta l'entrevista de Joan Trias!

Entrevista a Carme Forcadell, expresidenta de l'ANC

0:00 / 0:00

Més actualitat

JUSTÍCIA

Carme Forcadell creu que "el president del Parlament de Catalunya ha de ser independentista" i que la majoria del 52% exclou el PSC i els Comuns

Carme Forcadell, expresidenta del Parlament.

Sobre la reforma de les pensions de la cambra catalana, Forcadell considera que els socialistes tenen un especial interès a desprestigiar el Parlament

15 març 2023

Redacció