En directe

Fórmula Estel

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

Comparteix
L'escriptora i Premi Nacional de Cultura, Carme Riera, als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de l’escriptora i Premi Nacional de Cultura, Carme Riera. Una història sobre el secret d’una soprano nord-americana, Barbara Simpson, que vol passar comptes amb el seu passat.  

En una entrevista a 'La Caravana', la també membre de la Reial Acadèmia Espanyola, apunta que és una meravella treballar amb paraules. També la tasca d'intentar que els tecnicismes que provenen de l'anglès, no menystinguin les nostres paraules. "Quan algú em diu «save de date» jo dic que diguin «guardi'm la data». És vergonyós. Però la gent es pensa que xampurrejant anglès és més culte. I no. És més idiota!". De fet, l'escriptora creu que en aquest sentit, "les institucions ho fan molt malament" i que quan veu anuncis de la Generalitat i de l'Ajuntament en anglès, li fa molta ràbia.

"Quan algú em diu «save de date» jo dic que diguin «guardi'm la data». És vergonyós. Però la gent es pensa que xampurrejant anglès és més culte. I no. És més idiota!"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció